Αρχική » Ο προπονηταράς που μας έκανε Υπερήφανους στην Αγγλία!

Ο προπονηταράς που μας έκανε Υπερήφανους στην Αγγλία!

by admin

Το ζήτημα εδώ δεν είναι ότι η Μπερνίς Γουίλσον ελέχθηκε πριν χρόνια για ουσίες και τελικά <πιάστηκε> ντοπαρισμένη. Οι συνέπειες ήταν αυτονόητες ως επακόλουθο της χρήσης.
Το πρώτο ουσιαστικό ζήτημα είναι ο Έλληνας προπονηταράς της που εξάγει και αυτός αθλητική κουλτούρα με ιδεώδη. Μάλλον είναι η Ολυμπιακή μαγιά από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης αξιοσημείωτο είναι, ότι όπως αναγράφει η καθημερινή η Μπερνίς Γουίλσον ήταν μια ταλαντούχα σπρίντερ χωρίς μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, που γυμναζόταν είτε μόνη της, είτε υπό τις οδηγίες του πατέρα της.
Η καριέρα της όμως άλλαξε όταν εντάχθηκε στην ομάδα νεαρών αθλητών που είχε δημιουργήσει στη Βρετανία ο Έλληνας προπονητής Γ.Σ η Γιώργος Σκαφίδας.

Ο τύπος ήταν αθλητής στίβου. Αγωνιζόταν στις μεσαίες αποστάσεις σε σύλλογο της Θεσσαλίας όπου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μετανάστευσε στη Βρετανία, εκεί τον Οκτώβριο του 2005 έλαβε προπονητική άδεια την οποία ανανέωσε δύο φορές. Το 2006 δημιούργησε μια ομάδα για νέους αθλητές στο Princess Royal Sports Arena του Lincolnshire. Παράλληλα με την προπονητική του δραστηριότητα το 2008 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Αθλητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Vassil Levski της Βουλγαρίας.
BerniceWilson-x
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η Μπερνίς Γουίλσον ανιχνεύτηκε με μια σειρά φαρμάκων όπως (testosterone, clenbuterol. stanozolol, ephedrine και clomiphene, ινσουλίνη και ορμόνη Τ3)
από μια πρώτη ανάγνωση αυτό που παρατηρώ είναι ότι τα συγκριμένα έχουν μια bodybuilding κουλτούρα ως αντιγραφή μιας  ράδιο αρβύλας τακτικής που πρότειναν πολλοί τύποι της δεκαετίας 1990 -2000 με το στυλ του πάνσοφου και ζόρικου γκουρού.
Δεν μου φαίνεσαι ρε προπονηταρά και επαρκώς ενημερωμένος!

Αν και ήταν τόσο θαρραλέος που έλεγε ότι έδινε πολυβιταμινούχα !
George Skafidas forneceu produto a uma atleta britânico dizendo que se tratava de um multivitamínico 

Τότε η Γουίλσον είχε αναφέρει : ότι κάποιος «Αλεξ» στο γυμναστήριο της χορήγησε συμπλήρωμα διατροφής που περιείχε τη συγκεκριμένη ουσία. Στην πορεία όμως άλλαξε την κατάθεσή της. Ανέφερε ότι ο Έλληνας προπονητής της έδωσε τα χάπια, ότι τα πήρε υπό πίεση και δεν ήξερε τι περιείχαν.

Αργότερα όταν διαφάνηκε η απάτη η γλώσσα λύθηκε και τα απέδωσε όλα ρεαλιστικά, είπε:ότι ο Γ.Σ. της χορηγούσε τεστοστερόνη ημερησίως σε ενέσιμη μορφή για μία περίοδο από τέσσερις έως και έξι μήνες. Ακόμη, όπως κατέθεσε η ίδια στις 29 Ιανουαρίου 2016, ο Έλληνας προπονητής φέρεται να της είχε ξεκαθαρίσει ότι οι αθλητές του στίβου πρέπει να παίρνουν αναβολικά για να πετύχουν τους στόχους της και την πίεζε να πράξει το ίδιο.

«Εάν σου έκαναν έλεγχο έπειτα από μία εβδομάδα ή έπειτα από δύο ή τρεις ημέρες θα ήσουν τελείως καθαρή», φέρεται να είπε για τον έλεγχο του 2015 ο Γ.Σ. στη Γουίλσον. «Άρα αποφάσισες να πάρεις αυτό το ρίσκο για εμένα;» τον ρώτησε εκείνη για να της απαντήσει: «Ναι, το έκανα».

Βέβαια την περίοδο πριν αποκαλυφτούν τα πάντα ο προπονηταράς έλεγε: «Έχουμε διαφορετική προσέγγιση εδώ. Είναι πιο επιστημονική», είχε δηλώσει τότε. «Για να πετύχεις στον στίβο πρέπει να λύσεις ένα πάζλ. Χρειάζεσαι συγκεκριμένα σωματικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά, οικονομική υποστήριξη, ικανότητα, σωστή συμπεριφορά και σωστή διατροφή»
Πραγματικά το τελευταίο με την διατροφή έχει γίνει viral καραμέλα όλοι σήμερα τονίζουν τι σπουδαία διατροφή πράττουν.

Η δε Μπερνίς Γουίλσον δήλωνε σε βρετανική εφημερίδα για τον Έλληνα προπονητή της το καλοκαίρι του 2011 «Είναι αυστηρός αλλά και υποστηρικτικός»,. «Όταν έχεις δίπλα σου κάποιον να σε πιέσει, αντιλαμβάνεσαι πως μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε θεωρούσες αδύνατο».

Πω Πω σκληράδα τρέμουμε ζόρικε προπονητή!

Στην επίσημη ανακοίνωση του Βρετανικού Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ φιλοξενούνται δηλώσεις της γενικής διευθύντριας, Νικόλ Σάπστεντ. “Αυτή η υπόθεση δεν είναι απλά απίστευτα ενοχλητική αλλά θλιβερή. Υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος διοργανώνει και τρέχει ένα γκρουπ από νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές. Αθλητές όπως η Μπερνίς οι οποίος έχουν ένα λαμπρό και άκρως υποσχόμενο μέλλον στο άθλημα. Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των αθλητών και στη συνέχεια την καταχραζόταν με αποτέλεσμα να καταστρέφονται καριέρες.

Ο Σκαφίδας είχε προσωπική σχέση με την αθλήτρια και εκείνη δρούσε κάτω από την επιρροή του. Παρά τη σχέση που είχαν και αντί να προστατέψει και χτίσει την καριέρα της πήρε υπολογισμένα και παραπλανητικά βήματα που όχι μόνο την κατέστρεψαν αλλά εξέθεσαν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Athletics Coach Dr George Skafidas Receives Lifetime Ban from All Sport

Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχει λήξει η τιμωρία της Γουίλσον και είναι ελεύθερη να αγωνιστεί ξανά. Παραμένει άγνωστο όμως αν θα το πράξει τώρα, στην ηλικία των 31 ετών. Σε μια από τις ακροάσεις του ο Έλληνας προπονητής δήλωσε σε εκπροσώπους του UKAD για την αθλήτριά του: «Κατέστρεψα την καριέρα της και τη ζωή της».

Ο Έλληνας προπονητής τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης της Μπέρνις Γουίλσον

δείτε εδώ: Ταινία «Race»Τζέσε Όουενς ο εγγονός των σκλάβων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το 1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον Mike Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side. Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα