Αρχική » Βρώμικα γυμναστήρια περισσότερο από τις τουαλέτες!

Βρώμικα γυμναστήρια περισσότερο από τις τουαλέτες!

by admin

Είστε έτοιμοι για το γυμναστήριο,  αναρωτηθήκατε παράλληλα που πηγαίνετε;

Αν και πολλοί δημόσιοι χώροι μπορούν να φιλοξενούν διαφορετικά είδη βακτηρίων,το γυμναστήριο ιδίως μπορεί να είναι φιλόξενος τόπος για τα μικρόβια. Κάθε φορά που θα ανυψώσετε ένα βάρος ή αγγίξτε μια λαβή ποδηλάτου γυμναστικής ή διαδρόμου, θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για μια ασθένεια ή λοίμωξη.

Προσέξτε !

Με πόσα ακριβώς μικρόβια θα μπορούσατε  να έρθετε σε επαφή με όταν προπονήστε σε ένα γυμναστήριο; Δοκιμάστηκαν τα δείγματα και συγκεντρωθήκαν για να καθοριστούν τα επίπεδα των βακτηρίων που βασίζονται σε μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFU) – ο αριθμός των βιώσιμων βακτηρίων κυττάρων. Και αποδεικνύεται ότι,  ο μέσος  διάδρομος, το ποδήλατο γυμναστικής, καθώς και τα ελεύθερα βάρη είναι όλα γεμάτα με μικρόβια – ο αριθμός πάνω από 1 εκατομμύριο ανά τετραγωνική ίντσα ανά τεμάχιο!!

Και οι τρεις τύποι εξοπλισμού έδωσαν α. gram-positive cocci (μια κοινή αιτία των λοιμώξεων του δέρματος και άλλες ασθένειες) β. gram-negative rods (που μπορεί να ωθήσει πολλούς τύπους των λοιμώξεων και μερικές φορές αντιστέκονται σθεναρά στα αντιβιοτικά), και  γ. gram-positive rods (που μπορεί – αλλά δεν τόσο  συχνά – να προκαλέσουν διάφορα είδη  λοιμώξεων ). Τα ποδήλατα και  τα ελεύθερα βάρη αποδείχθηκε επίσης ότι έχουν μέχρι και Bacillus – μια πιθανή αιτία για διαφορετικές περιπτώσεις μολύνσεων που συμπεριλαμβάνουν τα αυτιά, τα μάτια, και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παρακάτω στον πίνακα 1 απεικονιζονται δείγματα βακτηρίων που έχουν συγκεντρωθεί  από 27 διαφορετικά κομμάτια του εξοπλισμού σε τρία διαφορετικά γυμναστήρια για να πάρετε μια ιδέα για το πόσα μικρόβια ενδέχεται να αντιμετωπίσετε όταν αγγίζετε ένα διάδρομο, ένα ποδήλατο γυμναστικής, ή εξοπλισμό από ελεύθερα βάρη. Ελέγξτε τις παρακάτω εικόνες για να δείτε τι παραμονεύει στο γυμναστήριο.

Όπου βλέπετε τον όρο CFU δηλώνει τα επίπεδα των βακτηρίων που βασίζονται σε μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFU) –  είναι ο αριθμός των βιώσιμων βακτηρίων κυττάρων.

πίνακας 1

examining-germs-gym

Παρακάτω ο πίνακας 2, όταν οι τουαλέτες είναι καθαρότερες από τα βάρη! Όταν τα βάρη είναι πιο βρώμικα από τους δίσκους στα εστιατόρια!

πίνακας 2

germs-comparedΟι επιπτώσεις στην υγεία από την εισβολή των εκατομμυρίων μικροβίων μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Έτσι αυτοί  που έκαναν την έρευνα έθεσαν μια  προοπτική, και έκαναν  σύγκριση με τα επίπεδα βακτηρίων που βρήκαν σε διάφορα όργανα γυμναστικής, με τον αριθμό των μικροβίων που συναντάμε συνήθως σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

  • Το μέσο ποδήλατο γυμναστικής φιλοξενεί 39 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα δίσκο σε καφετέρια!
  • Τα  Τυπικά ελεύθερα βάρη έχουν 362 φορές περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας!
  • Και ο διάδρομος που τρέχετε σε μέσους όρους 74 φορές περισσότερα βακτήρια από ό, τι μια τυπική  βρύση  σε δημόσια τουαλέτα.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που αγγίζουν τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου σε μία εγκατάσταση κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης ημέρας, δε θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη ότι οι επιφάνειες είναι λιγότερο από ό, τι φαίνεται καθαρές . Έτσι, αν ασκείστε  στο γυμναστήριο τακτικά, πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Να είστε βέβαιος για την απολύμανση μηχανημάτων τόσο πριν όσο και μετά να τα χρησιμοποιήσετε, ποτέ περπατήσει γύρω από χωρίς παπούτσια, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και να πλένετε πάντα τα χέρια σας και να αλλάξετε έξω από τα ρούχα γυμναστικής σας αμέσως μετά από μια προπόνηση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την EmLab P&K όπως και όλες οι εργαστηριακές δοκιμές. Οι αριθμοί που παρουσιάζονται είναι ο μέσος όρος όλων των δειγμάτων που  ελήφθησαν . Τα δείγματα συλλέχθηκαν από τρεις διαφορετικά σημεία   γυμναστήριων. (τρεις διαδρόμους, τρία ποδήλατα, και τα τρία ελεύθερα βάρη)

πηγή http://www.fitrated.com/

δείτε επίσης εδώ το άρθρο: 
Ρε συ! Το Γυμναστήριο είναι καθαρό; ήρθα να γυμναστώ! Όχι να αρρωστήσω!

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα