Αρχική » Όταν οι πλούσιοι έχουν την δύναμη να ζουν πολύ!

Όταν οι πλούσιοι έχουν την δύναμη να ζουν πολύ!

by admin

Θέλουν να τρώνε και να πλησιάζουν στην παχυσαρκία τους φτωχότερους. Θέλουν όμως να ζουν και καλύτερα και περισσότερα χρόνια! Το άρθρο μου…

Η είδηση αναρτήθηκε τον Φεβρουάριο, τα Greek media το ανάρτησαν  τώρα τον Μάρτιο. ΟΚ!
Ο Τίτλος, μήνυμα, ήταν: Μεγαλώνει η διαφορά προσδόκιμου ζωής μεταξύ πλουσίων και φτωχών ή Οι πλούσιοι ζουν περισσότερο κ.α
Έρευνα που έκανε  το Ινστιτούτο Brookings παρουσίαζε πως ένας άνθρωπος ηλικίας 60 ετών που ζούσε την δεκαετία του 1970 και ανήκε στο ανώτερο 50% της εισοδηματικής κλίμακας είχε τις πιθανότητες να ζήσει  1,2 χρόνια περισσότερο, από κάποιον συνομήλικό του στο κατώτερο 50% της κλίμακας των εισοδημάτων.
Εδώ οι περισσότεροι θα έλεγαν Ε! και τι έγινε, για ένα χρόνο τώρα…
Το ζήτημα είναι ότι το φαινόμενο εξελίχθηκε

  • Το 2001 η διαφορά είχε φτάσει στα 6,8 χρόνια
  • Το 2016 είμαστε με διαφορά  πάνω από την δεκαετία!
    Από το 1950 το χρονικό άνοιγμα  στο προσδόκιμο ζωής έχει φτάσει στους rich people άνδρες, τα 14 χρόνια και στις γυναίκες στα 13 χρόνια.

Στα παρακάτω σχεδιαγράμματα  τονίζεται πως:
Οι Πλουσιότεροι Αμερικανοί τείνουν να ζουν περισσότερο από τους φτωχότερους Αμερικανούς. Παρά τις προόδους στην ιατρική και την εκπαίδευση, η διαφορά στη διάρκεια ζωής μετά την ηλικία των 50 ετών μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1970!

map lif

[quote]Ο πλούσιος τρώει πολύ και συσσωρεύει ενέργεια ειδάλλως δεν εξηγείται πως πλησιάζει τον φτωχό που τρώει ότι ναναι![/quote]

Αιτίες

Ένα κοινό στοιχείο μου έκανε εντύπωση. H παχυσαρκία που είχε έντονη αύξηση από τη δεκαετία του 1980 είναι διφορούμενος παράγοντας, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, όπου τείνει να συγκλίνει!  Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το 37% των φτωχών είναι παχύσαρκοι, έναντι 31% των πλουσίων!

Τι γίνεται εδώ;
Από ότι φαίνεται οι πλούσιοι τρώνε πιο υγιεινά και ακριβά φαγητά, έχουν καλύτερες συνθήκες από τους φτωχούς, μόνο που  αρκετοί από αυτούς τρώνε και πάρα πολύ! Θα σας φανεί παράλογο αλλά οι ερευνητές δεν το αναφέρουν, διότι είναι ένας δείκτης κοινωνικής ανισότητας !
Και εξηγώ ο φτωχός συνήθως καταναλώνει αυτό που βρίσκει, θερμίδες από φτωχές τροφές  που έχει ανάγκη. Ο πλούσιος που έχει την δυνατότητα επιλογής πράττει δυο πράγματα

  • Η τρώει πάρα πολύ και καθαρά
  • Η τρώει πάρα πολύ καθαρά και βρώμικα!

Γενικά τρώει πολύ και συσσωρεύει ενέργεια ειδάλλως δεν εξηγείται πως πλησιάζει τον φτωχό που τρώει ότι ναναι!
Μου θύμισε τον Γιώργο Ζαμπέτα  που τραγουδούσε στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκιωνάκη …Ήσουνα Αχόρταγος !

rich

Βεβαίως! Βεβαίως! η έρευνα του Ινστιτούτου Brookings  επισημαίνει και κάποια άλλα πράγματα..

  • Η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη έχει αυξήσει  τους πρόωρους θανάτους (περιμένουν τώρα με το Ομπάμα health low ή  health insurance since 2014, που πέρασε το 2014 μήπως μειωθεί το ποσοστό.

Αναφέρει η Elizabeth H. Bradley, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Yale, είναι οικονομικές και κοινωνικές οι ανισότητες, και αυτά είναι πράγματα που high-tech ιατρική δεν μπορεί να διορθώσει!

Οι υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών έχουν <ρημάξει> τις  φτωχές κοινότητες των  λευκών, ένα πρόβλημα που για τους  εμπειρογνώμονες θα επιδεινώσει την τάση διεύρυνσης των ανισοτήτων, οδηγώντας το ποσοστό θνησιμότητας των νεαρών λευκών ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από το τέλος της περιόδου του AIDS

Αν και είναι αλήθεια ότι οι Αφροαμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι επίσης αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων σε κατάσταση φτώχειας είναι λευκοί: 29.800.000 άτομα.
[pp_gallery gallery_id=”14287″ width=”150″ height=”150″]

(Οι Times δημοσιοποίησαν έρευνα όπου  ανέλυε σχεδόν 60 εκατομμύρια πιστοποιητικά θανάτων που συλλέγονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων από το 1990 έως το 2014.
 Η Επιτροπή διαπίστωσε υψηλά ποσοστά θανάτου για μη-ισπανόφωνους λευκούς, είτε παρόμοια  ποσοστά για όλες τις ηλικιακές ομάδες ενηλίκων κάτω των 65 ετών. Μια τάση που ήταν ιδιαίτερα έντονη στις γυναίκες ! ακόμη  διαπιστώθηκες   ότι τα ποσοστά θνησιμότητας για τους μαύρους και τους περισσότερους ισπανόφωνους συνέχισαν  να μειώνονται. Το 2014, το ποσοστό θανάτου για τους λευκούς ηλικίας 25 έως 34 ετών ήταν πέντε φορές παραπάνω! από το επίπεδο του 1999.)

Ένα αξιοπρόσεκτο στοιχείο που τεκμηρίωνε τις διαφορές στο ποσοστό της διάρκεια ζωής ήταν το κάπνισμα, όπως αναφέρει ο Andrew Fenelon ερευνητής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι φτωχοί και αγράμματοι άνθρωποι, τείνουν είναι πιο επιρρεπής σε αυτή την συνήθεια, αντιπροσωπεύοντας το 1/3 από αυτούς που έχουν το μειωμένο προσδόκιμο ζωής. Τα Προβλήματα υγείας για τους Αμερικανούς με χαμηλά εισοδήματα έχουν σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τα κάτω σε μερικές από τις χαμηλότερες βαθμολογίες του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των πλούσιων χωρών.

  • Επιπλέον Το  Ινστιτούτο Brookings, δημοσιοποίησε τα παρακάτω:
  1. Το 10% των χαμηλότερα αμειβόμενων μισθωτών που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1950, το προσδόκιμο ποσοστό  ζωής αυξήθηκε κατά 3%, σε σχέση με τη δεκαετία του 1920.
  2.  Στο 10% των υψηλότερα αμειβομένων μισθωτών η αύξηση του προσδόκιμου ζωής ήταν περίπου 28%!  Μια στατιστική μέτρηση όπου η διαφορά μεταξύ προνομιούχων αμειβομένων  και μη προνομιούχων διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα  και την διεύρυνση της διάρκειας της ζωής τους.
    Αμερικανοί εργαζόμενοι που είναι σε κατώτερη μισθολογική κλίμακα, κατατάσσονται πολύ πιο κάτω με μόλις μία βαθμίδα πάνω από την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.
    Αυτό είναι ενοχλητικό.. είπε η καθηγήτρια Elizabeth H. Bradley.

78

Και οι πλούσιοι δεν πειθαρχούν

Εδώ έχει αξία να αναφέρουμε ότι η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσίασε παραδείγματα όπου, το προσδόκιμο ζωής για τους πλουσιότερους Αμερικανούς άνδρες στην ηλικία των 60 ετών ήταν ακριβώς κάτω από τα ποσοστά της Ισλανδίας, και την Ιαπωνίας, δύο χώρες όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, τι συμβαίνει εδώ; και οι πλούσιοι δεν εκτιμούν τον πλούτο;[quote]Η εμπειρία άλλων χωρών δείχνει ότι οι διαφορές αναγκαστικά θα επιδεινωθούν στη σύγχρονη εποχή.
Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε στα 87,2 από 79,1 αλλά μόνο για ένα ποσοστό 10% που κατέχουν πλούτο.[/quote]

medicare-for-all

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το χάσμα στη ζωή εκτείνεται από την χαμηλότερη εισοδηματική τάξη στην ανώτερη περίπου 40 χρόνια πριν, όταν η εισοδηματική ανισότητα άρχισε να αυξάνεται. Νωρίτερα κατά τον 20ο αιώνα, οι τάσεις στη διάρκεια  της ζωής ήταν η μείωση των ανισοτήτων, λένε κάποιοι ειδικοί, διότι βελτιώθηκε η δημόσια υγεία, όπως  η εφεύρεση του εμβολίου της πολιομυελίτιδας και η βελτίωση της υγιεινής. Από αυτό επωφελήθηκαν πλούσιοι και φτωχοί. Η ευρεία υιοθέτηση των φαρμάκων για την υψηλή πίεση του αίματος στη δεκαετία του 1950 οδήγησε σε σημαντική βελτίωση για τους μαύρους άνδρες, διαγράφοντας ένα μεγάλο μέρος του χάσματος ζωής με τους λευκούς, δήλωσε η  Dana P. Goldman , Director στο Schaeffer Center for Health Policy /Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.
Όμως επισήμανε παράλληλα ότι.. «οι  ιατρικές βελτιώσεις μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε διαφορές  που είναι δυσανάλογες, διότι θα  επωφεληθούν εύποροι Αμερικανοί! για παράδειγμα, οι θεραπείες αιχμής για τον καρκίνο».

Η εμπειρία άλλων χωρών δείχνει ότι οι διαφορές αναγκαστικά θα επιδεινωθούν στη σύγχρονη εποχή.
Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε στα 87,2 από 79,1 αλλά μόνο για ένα ποσοστό 10% που κατέχουν πλούτο.
«Υπάρχουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που δεν απολαμβάνουν τα πολλά και εντυπωσιακά κέρδη όπως  οι υπόλοιποι στην διάρκεια της ζωής τους », δήλωσε ο Christopher JL Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου for Health Metrics & Evaluation στο Seattle . “Δεν  μοιράζονται όλοι  την ίδια την ευημερία και την πρόοδο.”

δείτε επίσης εδώ:

Όμορφα σώματα που τρώνε ποιοτικά στην Ελλάδα της Κρίσης! Τι είναι πάλι αυτό;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα