Αρχική » Νιώθω κούραση & η ειρωνεία είναι πως Γυμνάζομαι!

Νιώθω κούραση & η ειρωνεία είναι πως Γυμνάζομαι!

by admin

Το γυμνασμένο ή και το αγύμναστο σώμα σου το φωνάζει, πρόσεξε! το Νευρικό σου σύστημα, τo ποσοστό λίπους, αλλά εσύ δεν το ακούς! το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ύπουλο! είναι οργανικό, είναι ένα πρόβλημα που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.
Σε αυτό το άρθρο η ύπουλη κούραση, τα νεύρα, το λίπος στο σώμα, αυτό που αφορά τους απλούς ανθρώπους, αλλά και στο τέλος τις fitness αθλήτριες που κάνουν μαγουλάκια!.. εκεί συγκεκριμένα θα εκπλαγείτε!

Είσαι εργαζομένη – Είσαι φοιτήτρια κουράζεσαι; τι συμβαίνει;

Η Νίκη είναι μια νέα γυναίκα που εργάζεται και το βράδυ γυμνάζεται
Η Ηλέκτρα είναι φοιτήτρια σπουδάζει και το απόγευμα γυμνάζεται
Και οι δυο προσπαθούν να διατηρήσουν ένα ιδεατό επίπεδο ζωής,  προσπαθώντας να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Η πίεση της καθημερινότητας και ταυτόχρονα το άγχος να ανταπεξέλθουν στο συγκεκριμένο μοτίβο ζωής τις ανάγκασαν να πιστέψουν στην λύση της γυμναστικής. Το ζήτημα είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα νιώθουν μια απερίγραπτη εξάντληση, το παράξενο είναι πως κάποιες ώρες έχουν υπερβολική ενέργεια, αλλά επί το πλείστον νιώθουν κατάπτωση. Η Ηλέκτρα για κάποιο περίεργο λόγο το βράδυ νιώθει καλύτερα και μετά το γυμναστήριο θα πάει στο club, αλλά το πρωί είναι κομμάτια.[quote]Ο γυμναστής που είναι και ωραίο παιδί τις είπε ότι δεν κάνει καλή ζωή![/quote]

personal
Ο γυμναστής που είναι και ωραίο παιδί  τις είπε ότι δεν κάνει καλή ζωή! και πρέπει να αλλάξει  την ζωή της, την προπόνηση και την δίαιτα της, το ίδιο φαινόμενο αντιμετωπίζει και η Νίκη, μόνο που στην δική της περίπτωση της πρότειναν εξειδικευμένο personal ώστε να νιώσει καλύτερα.

Τα συμπτώματα

Η Νίκη τον τελευταίο καιρό έχει ένταση, δεν νιώθει καλά, εκνευρίζεται, και το βράδυ δυσκολεύεται να κοιμηθεί, ταυτόχρονα νιώθει το ανοσοποιητικό της σύστημα πεσμένο.
Η Ηλέκτρα έχει παρόμοια συμπτώματα, επιπλέον μέσα στον χειμώνα αύξησε και το λίπος στην κοιλιά, που της δημιούργησε επιπλέον εκνευρισμό, αλλά και αυτοί οι πόνοι που την <πιάνουν> κάποιες στιγμές, λες και είναι ηλικιωμένη κυρία!

Το ΟΡΜΟΝΙΚΟ και τα καταραμένα επινεφρίδια

Στην συγκεκριμένη η περίπτωση η ορμόνη κορτιζόλη διαδραματίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην εύρυθμη κατάσταση της υγείας. Τα διαταραγμένα επινεφρίδια, όργανα που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά συνθέτουν ένα πολύπλοκο ορμονικό πρόβλημα που ανατρέπει την φυσική ορμονική ισορροπία .

womans-type

Στην παραπάνω απεικόνιση έχουμε δυο τύπους γυναικών που συνήθως όταν έχουν πρόβλημα παρουσιάζουν αυτή την εικόνα:
Στην Α εικόνα η γυναίκα με το συγκεκριμένο σωματότυπο είναι φυσιολογική
Στην Β εικόνα η γυναίκα με τον ίδιο  συγκεκριμένο σωματότυπο όταν έχει το πρόβλημα
λίπους στην περιφέρεια.

Στην Γ εικόνα η γυναίκα με διαφορετικό σωματότυπο είναι φυσιολογική
Στην Δ εικόνα η γυναίκα με τον ίδιο  συγκεκριμένο σωματότυπο όταν έχει το πρόβλημα λίπους στην κοιλιά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου το λίπος κυριαρχεί  δεν ευθύνεται μόνο η κορτιζόλη αλλά τα μειωμένα οιστρογόνα η διαταραγμένη  ισορροπία της ινσουλίνης σε συνδυασμό με την κορτιζόλη . Εδώ όμως θα επιμείνω διότι η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που ωφελεί αλλά και ταυτόχρονα  ζημιώνει διότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή ψυχική λειτουργία της γυναίκας.

[quote]Τα υψηλά ποσοστά κορτιζόλης μετατρέπουν τα αμινοξέα σε γλυκόζη & αποδομούν τον μυϊκό ιστό αυξάνοντας το λίπος[/quote]

Έχασα κιλά αλλά δεν χάνω το λίπος!

Στην κατάσταση όπου το λίπος εναποθηκεύεται ή το λίπος δεν μειώνεται οφείλεται στην κακή λειτουργία και των επινεφρίδιων, τα οποία όταν υπέρμετρα διατηρούν την επινεφρίνη και την κορτιζόλη σε υψηλότατο επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται σε μια διαβητογόνο ορμόνη, που ύπουλα απορυθμίζει την διαχείριση της γλυκόζης, που με την σειρά της ωθεί στην αντίσταση της  ινσουλίνης. Μια κακή εξέλιξη, όπου τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανεβαίνουν και το περιφερειακό ή κοιλιακό λίπος αυξάνει. Ταυτόχρονα, αυτή την περίοδο όπου συμβαίνει αυτό τα φαινόμενα εξάντλησης – ατονίας είναι συχνά, διότι το  ενδοκρινικό σύστημα έχει <μπλοκάρει> ωθώντας  το ενεργειακό επίπεδο σε πτώση λόγω της κακής λειτουργία της ινσουλίνης (η ινσουλίνη ρυθμίζει την συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα) Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το πρόβλημα αναφέρεται από την γυναίκα οι περισσότεροι personal προτείνουν τροποποίηση  ασκήσεων – μεθόδων ή πρωτεϊνικές δίαιτες σε συνδυασμό με λήψη υδατανθράκων πριν την προπόνηση κλπ. ΟΚ ! κύριοι.
woman-ty
Το φαινόμενο δεν σταματά εδώ: οι γυναίκες όπως και οι άνδρες, είναι λογικό να επιδιώκουν και την καλή μυϊκή υγεία (σύσφιξη) ενδυνάμωση. Η κορτιζόλη ανατρέπει αυτή την λειτουργία, διότι τα υψηλά ποσοστά που παραμένουν στον χρόνο μετατρέπουν τα αμινοξέα σε γλυκόζη, και αποδομούν τον μυϊκό ιστό αυξάνοντας το λίπος! Μια εφιαλτική εικόνα για κάθε γυναίκα που επιδιώκει την βελτίωση. Ποσες στιγμές στο παρελθόν έχω ακούσει αυτή την φράση …Μα εγώ προσέχω αλλά δεν χάνω κιλά η έχασα κιλά αλλά δεν χάνω το λίπος!

Αντίθετα εάν η κατάσταση είναι φυσιολογική  χωρίς να έχουμε διαρκή όξυνση του φαινομένου τότε έχουμε το καλό  της γλυκονεογένεσης όπου μετατρέπονται τα αμινοξέα σε γλυκόζη, εκεί η κορτιζόλη ωθεί σε αύξηση της  γλυκόζης στο αίμα, διασπώντας  στο συκώτι το αποθηκευμένο γλυκογόνο. Έτσι  ενισχύεται η διαδικασία  της λιπόλυσης, με την <έξοδο> των λιπαρών οξέων από τις αποθήκες τους (πηγές ενέργειας) προς το αίμα.[quote]Όταν το Νευρικό σύστημα χτυπά κόκκινο διότι το στρες προκαλεί τα επινεφρίδια που με την σειρά τους ως ταχύτατο σύστημα ανάδρασης ξαναχτυπούν προκαλώντας το στρες![/quote]
Ο ρυθμός παραγωγής κορτιζόλης παρουσιάζει μεταβολές, το πρωί είναι σε υψηλό επίπεδο, (αυτό απαιτεί και η φυσιολογία του οργανισμού ) ώστε να δραστηριοποιηθούμε. Και πέφτει στο χαμηλότερο σημείο το βράδυ όπου αναπαυόμαστε. Ένας φυσιολογικός κύκλος που ονομάζεται και κιρκαδικός ρυθμός των επινεφριδίων, αρκεί να μην διαταράσσεται. δείτε εδώ παλαιότερο άρθρο μου Κιρκαδικοί ρυθμοί το εσωτερικό σου ρολόι στον ύπνο και την Προπόνηση

Cortisol-day

Παρατεταμένη κούραση και ψυχική ατονία

Όλη αυτή η κακή λειτουργική κατάσταση  που περιέγραψα δεν ευθύνεται μόνο για την συγκέντρωση του λίπους ή την εξασθένηση του μυϊκού συστήματος αλλά είναι υπεύθυνη και για την σωματική κατάπτωση. Την παρατεταμένη κούραση, και την ψυχική ατονία. Εάν το ανοσοποιητικό εξαντλείται με αποτέλεσμα οι φλεγμονές και οι ιώσεις να παραμονεύουν το Νευρικό σύστημα χτυπά κόκκινο, διότι το στρες προκαλεί τα επινεφρίδια που με την σειρά τους ως ταχύτατο σύστημα ανάδρασης ξαναχτυπά προκαλώντας το στρες![quote] Ο συνδυασμός της εργασιακής πίεσης – καθημερινοτητας με τον επιδιωκόμενο fitness στόχο ωθεί το άγχος να προκαλεί τα επινεφρίδια[/quote]

shutterstock_274781174

Οι γυναίκες έχουν συνήθως πιο ευάλωτο νευρικό σύστημα λόγω της μεταβολής των επιπέδων των οιστρογόνων και της ορμόνης προγεστερόνης. Αυτή η ορμονική ευαισθησία από παράγοντες που διαταράσσουν την ομοιοστασία του οργανισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο σχεδιασμό του πλάνου της προπόνησης αλλά και στην διάρκεια της περιόδου εξάσκησης. Σκεφτείτε ότι στην προσπάθεια σας για την ιδεατή σωματική βελτίωση υποσυνείδητα δύναται να επηρεαστεί η χημική δυναμική του συστήματος σας όπου ο εξωτερικός  φλοιός των επινεφριδίων παράγει χημικές ουσίες από κορτικοστεροειδή όπως είναι  η κορτιζόλη.
Σε πρώτη φάση αυτό είναι φυσιολογικό, διότι αντιμετωπίζετε μια πρόκληση από το εξωτερικό περιβάλλον, όπου τα επινεφρίδια αποδεσμεύουν αδρεναλίνη σε περιόδους στρες. Αντίθετα η παρατεταμένη  κατάσταση, όπου, ο συνδυασμός της εργασιακής πίεσης – καθημερινότητας με τον επιδιωκόμενο fitness στόχο ωθεί το άγχος να προκαλεί τα επινεφρίδια σε υπερλειτουργία, αλλάζει την πραγματικότητα, όπου παρατηρουνται και εκδηλώσεις στρες. Εδώ τώρα τα δεδομένα αλλάζουν.
Αυτό ως φαινόμενο είναι επικίνδυνο, διότι η δραστήρια εγκεφαλική λειτουργία στέλνει μηνύματα στα επινεφρίδια, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή στρεσογόνων ορμονών όπως η κορτιζόλη και κατά περίπτωση παρατηρούνται συμπτώματα ζάλης, όπου η αρτηριακή πίεση αμφίδρομα εκδηλώνεται, διότι τα επινεφρίδια είναι εξαντλημένα.
Φανταστείτε τώρα αναγκαστικά, να ωθείτε καθημερινά τον εαυτό σας ή να σας ωθούν κάποιοι, στην fitness ιδεατή προσπάθεια.

Ο Γοητευτικός προπονητής που προτείνει και ουσίες!

Για ακόμη μια φορά ίσως σας κουράσω, αλλά καλύτερα αυτό, διότι ίσως κάποιες σωθούν! Όλα αυτά τα χρόνια στο στοίχημα της σωματικής fitness βελτίωσης πολλές  ανυποψίαστες γυναίκες υπέπεσαν στην παγίδα της χημικής φαρμακευτικής βελτίωσης. Εκεί όπου η προπονητική καθοδήγηση ήταν το μοναδικό στερεότυπο. Εκεί που η καθοδήγηση σε συνδυασμό με την πειραματική πιεστική τακτική άλλαξαν μορφές γυναικών. Όπως διαβάσατε αναφέρθηκα σε φυσιολογικές καταστάσεις  και σε γυναίκες που είχαν κάποια στιγμή πρόβλημα. Αναλογιστείτε το τι γίνεται στο ορμονικό σύστημα των γυναικών  που χρησιμοποιούν και ουσίες φαρμακευτικής υποστήριξης (ανδρογόνα -διουρητικά), διότι.. κάποιος Γοητευτικός προπονητής τους είπε ότι τα γνωρίζει όλα καλά, και πως θα γίνουν κουκλάρες …[quote]Καλά αυτή δεν ήταν έτσι πως έκανε τα μαγουλάκια! Άλλαξε και η φωνή![/quote]
bodybuilding_18_by_vishstudio-d4vt88k

Εάν υπάρχει κάποιο αδένωμα σε γυναίκες  που φυσιολογικά είναι σε αναπαραγωγική ηλικία μπορεί να εμφανισθούν διαταραχές στην έμμηνο ρύση τους. Εάν υπάρχει κάποιο σύνδρομο όπως το σύνδρομο Cushing  παρατηρείται υπερβολική έκκριση ανδρογόνων από τα επινεφρίδια  που οδηγεί σε λιπαρό δέρμα, ακμή στο δέρμα, και σε δασυτριχισμό, δηλαδή αύξηση της τριχοφυΐας όμοια με αυτή των ανδρών. Ακόμη έχουμε αυξημένη παραγωγή δεοξυκορτικοστερόνης που προκαλεί κατακράτηση υγρών. Αυτό σε περίπτωση οργανικού προβλήματος, φανταστείτε τώρα τον <ειδικό personal> να ωθεί την νέα γυναίκα χωρίς να έχει ορμονικό πρόβλημα να το πράττει όλο αυτό, με τα φάρμακα βελτίωσης! όπου οι συνέπειες φαίνονται μετά. Καλά αυτή δεν ήταν έτσι πως έκανε τα μαγουλάκια! Άλλαξε και η φωνή! but.. BUST FREE!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”VZvARSvqjtI”]
Poldoore – But I Do 

Ναι γνωρίζει ο τύπος!..κάποιες έγιναν και κούκλες, αλλά καμία έως τώρα δεν υπέγραψε συμβόλαιο υγείας με αυτόν τον τύπο, που να ανέγραφε.. ότι μετά την χρήση των ουσιών θα ήταν η ίδια φυσιολογική γυναίκα που κάποτε ήταν υγιής.
Η συνεχής πίεση, η αδόκιμη φαρμακευτική τακτική με τις χημικές δίαιτες διαταράσουν τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο που αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά, η <επιτυχία> εξάντλησης των επινεφριδίων οδηγεί σε κάποιες περιπτώσεις 
την γυναίκα να βιώνει και την κατάθλιψη. Αυτό που σίγουρα έχω δει είναι ότι μετά από χρόνια πολλές από αυτές τις γυναίκες δεν θέλουν να θυμούνται..

Ο συνειρμός δικό σας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα