Αρχική » Γυναίκα: Όμορφα γυμνασμένα πόδια & Μυϊκή ισορροπία

Γυναίκα: Όμορφα γυμνασμένα πόδια & Μυϊκή ισορροπία

by admin

Υπάρχουν κάποια κρυφά σημεία στο ανθρώπινο σώμα που αναδεικνύουν τις αναλογίες και την συμμετρία. Το κρυφό σημείο στον κάτω κορμό της γυναίκας είναι το πίσω μέρος του ποδιού ή αλλιώς ο Δικέφαλος μηριαίος μυς.
Συνήθως οι γυναίκες δεν επιθυμούν τα υπερβολικά γυμνασμένα πόδια με τους εντυπωσιακούς (μπροστά) Μηριαίους τετρακέφαλους μύες, διότι συνειρμικά θυμίζουν άντρα bodybuilder!
Παρ όλα αυτά αρκετές γυναίκες  γυμνάζουν τα πόδια τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αυτή την σταθερά- ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν το εντελώς αντίθετο.
Παρακάτω το άρθρο μου

Η ιδεολογία του ποδιού

Τα γυναικεία πόδια είναι ουσιαστικά μια εικόνα που προβάλει την χάρη και την υγεία, δεν ταυτίζονται με την αρρενωπή εικόνα του άνδρα. Συνεπώς τα όρια στην εκγύμναση είναι  δυσδιάκριτα, κυρίως εάν στην προσπάθεια εκγύμνασης συμπεριλαμβάνονται αντιστάσεις, όργανα εξάσκησης, ελεύθερα βάρη. 
θα ήθελα να σας διευκρινίσω το εξής.
Όταν αναφερόμαστε στην ιδιότητα προπονητής σωματικής διάπλασης τι εννοούμε; Θα σας έλεγα πως δεν είναι κάποιος που απλά δημιουργεί προγράμματα προπόνησης, αλλά είναι αυτός που ουσιαστικά μπορεί, και πρέπει, να αντιλαμβάνεται τις φυσικές –συμμετρικές  αναλογίες, και να δημιουργεί την μυϊκή ισορροπία, ουσιαστικά ένας  φανταστικός γλύπτης, που το ανθρώπινο σώμα αφήνεται στα χέρια του να αναδειχτεί αναλογικά και συμμετρικά, υπολογίζοντας  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου. Το επικίνδυνο είναι η προσπάθεια αυτή να αποδειχτεί ένας <fitness >πειραματισμός στο δικό σου σώμα.[quote]σε πολλές γυναίκες η εντυπωσιακή περιφέρεια στηρίζεται σε αδύναμα πόδια[/quote]
Στην παρακάτω φωτογραφία  απεικονίζεται μια σύγκριση με σωματομετρικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Εδώ δεν κρίνεται η Kιμ, κάθε γυναίκα έχει τον τύπος της. Η αμφισβήτηση οριοθετείται στον επιδιωκόμενο στόχο, που στηρίζεται περισσότερο στην αντρική φαντασίωση και ουδόλως στην αναλογία- συμμετρία. Στην αριστερή φωτογραφία οι γλουτοί έχουν κυριαρχήσει, όπου αναδεικνύονται εντυπωσιακοί, σε μια ελλιπής ανάπτυξη του πίσω ποδιού (οπίσθιοι μηριαίοι). Στη δεξιά φωτογραφία το πόδι είναι η συνεχής εξέλιξη των γλουτιαίων μυών (ισορροπία). Εάν οι φωτογραφίες εμπεριέχουν και ένα στοιχείο υπερβολής, είναι για να καταδείξουν μια τωρινή πραγματικότητα, όπου σε πολλές γυναίκες η εντυπωσιακή περιφέρεια στηρίζεται σε αδύναμα πόδια (οπίσθιοι μηριαίοι). Αποτέλεσμα η οπτική δυσαναλογία αλλά και τα προβλήματα υγείας.
Ένα επικίνδυνο μονοπάτι όπου ο γλουτός είναι ένας στόχος επιδίωξης  για τα μάτια των αντρών.legs-compare

[quote]Το πίσω μέρος του ποδιού η αξία του [/quote]

Τα πράγματα είναι απλά κυρίες μου, είτε επιθυμείτε ένα λεπτό πόδι, είτε ένα πιο γεμάτο πόδι, η καμπύλη στο πίσω μέρος θα σας δώσει την οπτική χάρη πού επιθυμείτε, μια συνέχεια καμπύλης που ξεκινά από τον γλουτό και φτάνει στην γάμπα. Φανταστείτε την φιγούρα σας ως μια σκιά σε τοίχο. Ταυτόχρονα το εσωτερικό του ποδιού σας προσαγωγοί μύες, θα είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, διότι η συνεπής  εκγύμναση των Μηριαίων δικεφάλων βοηθά και σε αυτό.tumblr_njiybwsOkc1u1n90co1_1280

[quote]Τα εμφανίσιμα πόδια αποτελούν πρωτίστως αντικείμενο θαυμασμού και μετέπειτα πόθου αντίθετα με το στήθος ή τους γλουτούς, διότι εκτιμάται η προσπάθεια που καταβάλατε, και αναγνωρίζεται.[/quote]

Τι πρέπει να κάνω;

  1. Διατάσεις : Εάν και τα βάρη τα γνωρίζω καλά, γνωρίζω επίσης ότι αυτοί που γυμνάζονται τακτικά με τα βάρη στην πλειοψηφία τους δεν ασκούν τις διατάσεις. Οι μύες δεν είναι άκαμπτες μηχανές είναι ζωντανοί ιστοί, όπου η ευλυγισία δεν είναι το μονοδιάστατο  flexibility είναι κάτι περισσότερο είναι ο έλεγχος των μυών, όπου ο ταυτόχρονος συνδυασμός  με τα βάρη αποδίδει την αισθητική. Συνεπώς, πρέπει να συμπεριλάβετε ένα πρόγραμμα διατάσεων, το οποίο να το εφαρμόζετε και στο σπίτι ή σε εξωτερικό περιβάλλον, εάν δεν επιθυμείτε την  πολυκοσμία του γυμναστηρίου. Είναι βασικό το πρόγραμμα διατάσεων να το τηρείτε!
    1___________
  2. Βάρη
    Τα όργανα εξάσκησης –βάρη διαμορφώνουν το σώμα, τα νευρομυϊκά ερεθίσματα σας ενδυναμώνουν, συνολικά, και ταυτόχρονα η σφριγηλότατα του σώματος σας είναι απαράμιλλη. Τα εμφανίσιμα πόδια αποτελούν πρωτίστως αντικείμενο θαυμασμού και μετέπειτα πόθου, αντίθετα με το στήθος ή τους γλουτούς, διότι εκτιμάται η προσπάθεια που καταβάλατε, και αναγνωρίζεται.[quote]Οι Οπίσθιοι μηριαίοι μύες λειτουργούν και εξισορροπιστικά βοηθώντας στην σωστή στάση του σώματος[/quote]

Leg Curl – Κάμψεις μηριαίων δικεφάλων στο Μηχάνημα

Κορυφαία άσκηση απομόνωσης η οποία εκτελείται με τα δυο πόδια η και το ένα πόδι κάθε φορά εναλλάξ.
Το σώμα είναι σε θέση ασφαλείας, άρα είναι ιδανική και για άτομα που δεν έχουν εμπειρία.
Ο χρόνος εκτέλεσης πρέπει να δίνει έμφαση στο κράτημα (όταν σηκώσουμε το βάρος ) και περισσότερο στο κατέβασμα -αρνητική κίνηση. Οι μύες που συμμετέχουν είναι οι οπίσθιοι μηριαίοι, βραχεία κεφαλή  δικέφαλου, μακρά βραχεία κεφαλή  δικέφαλου, ημιυμενώδης και ημιτενοντώδης μύες.

leg-curl-best
Η συγκριμένη άσκηση θα σας αποδώσει διαχρονικά μέγιστο όφελος στο σημείο που επικεντρώνεστε. Αλλάζοντας την θέση των πελμάτων No 1 εσωτερικά εκγυμνάζουμε κατά περίπτωση ημιυμενώδη και ημιτενοντώδη μύες, εάν γυρίσουμε το πόδι προς τα έξω
No 2 (πέλματα) την βραχεία κεφαλή του δικέφαλου του ποδιού. Εάν τεντώσουμε τα πόδια
No 3 (έκταση) τους  οπίσθιους μηριαίους (μεγαλύτερη επιφάνεια του ποδιού). Καλό θα είναι να εξελίσσονται αρκετά sets 5 -9 και παραλλαγές. myes7

Οι Οπίσθιοι μηριαίοι μύες λειτουργούν  και <εξισορροπιστικά>  βοηθώντας στην σωστή στάση του σώματος (αποφυγή κλίσης προς τα εμπρός) με αποτέλεσμα το σώμα να έχει καλή βάση και να είναι ευθυτενή, βοηθώντας και τους μύες της κάτω πλάτης που επιφορτίζονται από την πίεση της καθημερινότητας.

 Leg press / Οne leg  & hack squat/Οne leg

H συγκεκριμένη άσκηση δίνεται για τον γλουτό, αλλά εάν συμπεριληφθεί σε ένα πρόγραμμα δικεφάλων μηριαίων, όπου το πόδι δεν τεντώνεται στην ολοκλήρωση της ανύψωσης του βάρους, αλλά είναι σε συνεχή ένταση, επηρεάζει ουσιαστικά το πίσω μέρος του ποδιού ενδυναμώνοντας νευρομυϊκά και καταστίζοντας το πιο ισχυρό. sets 3 -6 το κάθε πόδι επαναλήψεις 10 -12

one leg

Romanian Death lift

Είναι μια άσκηση που απαιτεί εμπειρία και δεν προηγείται, επέρχεται μετά από δυο, τρεις ασκήσεις όπου το σώμα έχει προσαρμοστεί. Πολλοί στο διαδίκτυο την προτείνουν μιμητικά λες και την έχουν κάνει ποτέ! Άστα να πάνε… Για να έχει επιτυχία δεν χρειάζεται στην αρχή επιπλέον βάρος, αρκεί να εκτελείται σωστά σε ένα σύνολο 3-4 sets των 9 με 12 επαναλήψεων.

romanian-deficit-deadlift-592

Ο ρυθμός είναι αργός, όπου ελέγχουμε σωστά την εκπνοή –εισπνοή μας. Το βάρος δύναται να αυξηθεί αργότερα. Είναι άσκηση που θα αποδώσει μυϊκό τόνο στο πόδι αρκεί να εκτελείται με τα πόδια σχεδόν τεντωμένα.

Εκτάσεις ραχιαίων στη Ρωμαϊκή καρέκλα

Η συγκεκριμένη άσκηση στο τέλος της προπόνησης  ενεργοποιεί τον μέγα γλουτιαίο και ταυτόχρονα ως μια δυναμική άσκηση διατάσεων διατηρεί το φόρτο της έντασης στους οπίσθιους μηριαίους.
roman-1

Αν και χαρακτηρίζεται ως άσκηση ενδυνάμωσης της κάτω πλάτης δύναται να  συμπεριληφθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα. sets 3 -5 των 10 με 12 επαναλήψεων.

Η επιτυχία του προγράμματος  τι να προσέξω

Η σειρά των ασκήσεων όπως και η επιλογή τους πρέπει να προσμετρά το ιστορικό (μυϊκά – σκελετικά προβλήματα) καθώς και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η ένταση στις ασκήσεις, όπου διαδέχονται η μια την άλλη, οι επαναλήψεις που αυξάνονται, όπως και τα φορτία  -βάρος, πρέπει να  συνδυάζονται με ωφέλιμα χρονικά διαλείμματα ανάληψης, ώστε το σώμα να γυμναστεί  χωρίς να ωθείται στον τραυματισμό, οι οπίσθιοι μηριαίοι -δικέφαλοι είναι επιρρεπής σε αυτό. Προγράμματα που δίνουν έμφαση σε μια μυϊκή ομάδα, με μια συχνότητα ασκήσεων που επικεντρώνεται σε ένα σημείο του σώματος, απαιτούν γνώση, και προφύλαξη, διότι οι μύες που εκγυμνάζονται ωθούνται σε ακραία προπονητική ακολουθία, όπου ο στόχος επίτευξης είναι δυνατόν να ξεφύγει από το προπονητικό πρωτόκολλο.[quote]Συνεπής τακτική θα σας αλλάξει εμφανέστατα αποδίδοντας σας φυσική κατάσταση και μυϊκή αναλογία.[/quote]
oksana-exersiceΜε απλουστευμένα λόγια πόνος στην μέση, ιστορικό θλάσεων ή αδυναμία προσαρμογής σε ασκήσεις όπου το σώμα δεν έχει προσαρμοστεί στην τεχνική, απαιτεί προσεκτική μεθοδολογία προσέγγισης, το youtube είναι διδακτικό αλλά μόνο όταν κάποιος γυρνά το video, συνήθως όταν δημιουργηθεί πρόβλημα τα μοντέλα  που παρουσίασαν τις ασκήσεις δεν το δημοσιοποιούν.
Εάν ακολουθήσετε μια συνεπής τακτική, με τις ασκήσεις που προανέφερα ο κάτω κορμός θα αλλάξει  εμφανέστατα, αποδίδοντας σας  φυσική κατάσταση και  μυϊκή αναλογία..

δείτε επίσης : Βελτίωση γλουτών με απλά λόγια..

δείτε επίσης: Γυναίκα & Νευρικό σύστημα στήν Γυμναστική με βάρη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα