Αρχική » Ρε συ! Το Γυμναστήριο είναι καθαρό; ήρθα να γυμναστώ! Όχι να αρρωστήσω!

Ρε συ! Το Γυμναστήριο είναι καθαρό; ήρθα να γυμναστώ! Όχι να αρρωστήσω!

by admin

Η κυρία Σούλα καθαρίζει το γυμναστήριο, σφουγγάρισε πριν λίγο το δάπεδο, με την σφουγγαρίστρα που είναι ίδια, εδώ και καιρό! Με ένα βρεγμένο πανί σκουπίζει μπροστά στους πελάτες τα μηχανήματα από την βάση.. έως επάνω στις λαβές! και ολοκληρώνει την επιτυχημένη της αποστολή, διασπείροντας με τον ιδανικότερο τρόπο τα βακτήρια στον χώρο! Επάξια έχει κερδίσει μια θέση ως πρωταγωνίστρια μαζί με τον Τομ Κρουζ, στην ταινία επικίνδυνες αποστολές!

Ναι!  Ναι!  Έχουμε εξοπλισμένο γυμναστήριο με ωραίους γυμναστές και γυμνάστριες, και τμήματα και προσφορές.

Παρακάτω μικρόβια και βακτήρια από Τι! αλλά και από ποιους! κινδυνεύεις να αρρωστήσεις.

Σκέψου! πηγαίνεις κάπου για να ανοίξουν οι πνεύμονες σου, να ανοίξουν οι πόροι από το δέρμα σου, να ιδρώσεις, τελικά καταλήγεις να αγγίξεις χωρίς να το θέλεις μικρόβια και βακτήρια, διότι ο χώρος το επιτρέπει. Δεν υπάρχει πιο ιδανικός χώρος όπου οι άνθρωποι να επιδιώκουν την άσκηση Μυϊκού έργου.
Όρθιοι ή στο δάπεδο η πλειονότητα των ανθρώπων ζητάει την  επιθυμητή φυσική κατάσταση, αγγίζοντας μηχανήματα, τους αλτήρες, τα στρώματα, ταυτόχρονα οι άνθρωποι αυτοί έρχονται τόσο κοντά. Ένας άνθρωπος όταν φταρνίζεται και  δεν προστατεύει το στόμα του ενώ έχει ιό είναι κίνδυνος μεγατόνων. Ο τύπος διασκορπίζει 100.000 μολυσματικά σωματίδια με ένα δυνατό Αψού! και ταχύτητα 200 μίλια την ώρα! Αναρωτηθήκατε τι γίνεται εάν είστε οι διπλανοί και εξασκείστε με βάρη.

Τα πονηρά βακτήρια-Ιοί-μικρόβια

MRSA, Escherichia Coli, molluscum, Influenza, Streptococcal Bacteria, Contagiosum, HPV, Klebsiella, Staphylococcus aureus, ένας στρατός πονηρών βακτηριδίων- Ιών- μικροβίων, που είναι ικανά να εξελιχθούν σε ασθένειες. Ηλεκτρικοί διάδρομοι, Sterps, Ποδήλατα  η Spinning bikes είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν τον ρινοϊό. Αυτόν που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα.

Ρινοϊός: Μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Clinical Journal of Sports Medicine ανέφερε πως παρά την υποτιθεμένη καθαριότητα στο 63% των μηχανημάτων παραμένει ο ρινοϊός.
Άραγε για αυτό πάλι την πάτησες, με βήχα, πονόλαιμο, πυρετό και κρύωσες για ακόμη μια φορά!

Klebsiella : Έχω παρατηρήσει άνδρες και γυναίκες να χρησιμοποιούν ένα στρωματάκι, τοποθετώντας το σε σημείο που έχουν περπατήσει άλλοι άνθρωποι, και να επιδίδονται σε ασκήσεις δαπέδου.
ΟΚ! Εκεί θα μας κάνει παρέα μια <φίλη> η Klebsiella ένα πονηρό βακτήριο το οποίο αγαπά τα μέρη όπου το σώμα είναι ευάλωτο, το ίδιο του αρέσει να φιλοξενείται και στην βρύση. Από την στιγμή που θα προσβληθεί κάποιος αναπτύσσει μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος , εάν η εισροή  γίνει από την μύτη η εξέλιξη είναι χειρότερη, διότι έχουμε λοιμώξεις του αίματος και μηνιγγίτιδα, ευτυχώς αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο..[quote]Εγώ πλένομαι συνέχεια; τι είναι πάλι αυτά τα σπυράκια![/quote]

300 dpi Bob Campbell color illustration of sweat dripping from weightlifting bench from careless beefy slob at gym. The Fresno Bee 2008 gym sweat illustration sweaty equipment etiquette manners perspiration humor comic, 07016000, 10010000, HEA, krtfitness fitness, LEI, physical fitness, 08003004, accident, HUM, human mishap, krthumaninterest human interest, ODD, PEO, people, 07000000, HTH, krthealth health, krtnational national, krtworld world, krt, mctillustration, 2008, krt2008, fr contributed campbell coddington mct mct2008 2008

Staphylococcus aureus- MRSA: Πηγαίνεις καιρό στο γυμναστήριο, εάν είσαι άντρας σου αρέσει να εκγυμνάζεις τον θώρακα σου στον πάγκο πιέσεων, να κάνεις κοιλιακούς, στο πάγκο, που έχουν  χρησιμοποιήσει νωρίτερα άλλοι άνθρωποι. Εάν είσαι γυναίκα σου αρέσει να χρησιμοποιείς μηχάνημα προσαγωγών -γλουτών, και μηχανήματα κοιλιακών, που έχουν  χρησιμοποιήσει άλλοι άνθρωποι. Σε όλες τις περιπτώσεις το σώμα σας είναι εκτιθέμενο στις επιφάνειες. Εκεί είναι ο MRSA! Είναι και αυτός μαζί με άλλα βακτήρια  που ευθύνεται για τα εξανθήματα, σπυράκια, κοκκινίλες στο δέρμα, και σας κάνει να αναρωτιέστε. Εγώ πλένομαι συνέχεια; τι είναι πάλι αυτά τα σπυράκια![quote]Με τρώνε τα χέρια μου τον τελευταίο καιρό..και εμένα! έντονα τα πόδια κάτω στα δάχτυλα.[/quote]
Candida: Ντους, αποδυτήρια, σάουνα. Ο Candida την <βρίσκει> με την υγρή ζεστή ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα είναι φαγούρα στους άνδρες, στα χέρια, και το εσωτερικό των ποδιών εκεί χτυπά και ο  Molluscum contagiosum.
Στις γυναίκες έχουμε και μολύνσεις, αλλά  και τα ίδια συμπτώματα, εάν δεν θέλετε να αρχίσει να ξεφλουδίζετε το δέρμα σας επειδή σας τρώει ανάμεσα στα δάχτυλα χρησιμοποιήστε μια κρέμα που καταπολεμά τους μύκητες. Ο Candida έχει αποφασίσει να καθίσει για καιρό στα αποδυτήρια.

 Molluscum contagiosum:μεταδίδεται και  με ερωτική επαφή αλλά και από τους πάγκους του μπάνιου που η καθαρίστρια δεν καθάρισε σωστά. Ο Molluscum είναι θρασύς χτυπά όταν το ανοσοποιητικό σύστημα  είναι εξαντλημένο και προσβάλει και τα αντρικά όργανα.
Δες το άρθρο μου για το ανοσοποιητικό εδώ

Streptococcal Bacteria:Ένας χώρος που δεν αερίζεται αποτελεσματικά, και ταυτόχρονα επιβαρύνεται από ομάδες ανθρώπων που εναλλάσσονται μέσα στην ημέρα, με συχνότητα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του Streptococcal Bacteria, διότι τα αερομεταφερόμενα σταγονίδια εγκλωβίζονται στον χώρο, που για ώρες θυμίζει πολυσύχναστο σταθμό του μετρό. Ο Streptococcal Bacteria επικάθεται σε λαβές μηχανημάτων, αλτήρες, μπάρες και χερούλια από πόρτες, όπου ο ανθρώπινος ιδρώτας έχει στρωθεί. Τα συμπτώματα είναι δερματικές μολύνσεις,  λοιμώξεις στον λαιμό ή λοιμώξεις του δέρματος, που προσχωρούν σε βάθος επηρεάζοντας τις γυναίκες.[quote]Η νέα μόδα είναι η καθαρίστρια να καθαρίζει μπροστά στους πελάτες, συνειρμικά όλοι θα σκεφτούν…πω! πω! αυτοί είναι μανιακοί με την καθαριότητα.[/quote]

Elderly cleaning lady with cleaning supplies standing in a fitness center[quote]Κυρία Σούλα! Δεν καθαρίζονται τα σίδερα του μηχανήματος και οι βάσεις που στηριζόμαστε στο μηχάνημα με το ίδιο καθαριστικό![/quote]

Οι Ευθύνες του γυμναστηρίου & οι ευθύνες του αθλούμενου

Είναι αυτονόητο ότι δεν πηγαίνεις κρυωμένος στο γυμναστήριο θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους , εννοείται ότι φροντίζεις και τον εαυτό σου ώστε να μην επιβαρύνεις με μολύνσεις τους άλλους , εάν έχεις χτυπήσει δεν αφήνεις ανοιχτά τραύματα. Φροντίζεις ταυτόχρονα να έχεις μια ενδεδειγμένη εικόνα, με αξεσουάρ προστασίας, που τουλάχιστον είναι μια πετσέτα ώστε να μην αφήνεις τον ιδρώτα σου.

Το ζήτημα όμως εδώ είναι το γυμναστήριο

  • Όπου η πρακτική του είναι, η καθαριότητα με πασάλειμμα, με το χρησιμοποιημένο νερό την ίδια σφουγγαρίστρα την μικρή ποσότητα νερού,  με τα ακατάλληλα υλικά να καθαρίζεται ένας μεγάλος χώρος.
  • με την καθαρίστρια που φροντίζει με πανιά να μεταφέρει σωστά και ωραία όλα τα μικρόβια στα όργανα εξάσκησης. Φυσικά η νέα μόδα είναι να το κάνει και μπροστά στους πελάτες διότι συνειρμικά, όλοι θα σκεφτούν …πω! πω!  αυτοί είναι μανιακοί με την καθαριότητα. Θα έλεγα ποιον δουλεύουν! Ο σωστός καθαρισμός δεν γίνεται μαζί με τον κόσμο! Το περιβάλλον εκείνη την ώρα έχει αναπτύξει θερμοκρασίες, και τα υδροσταγονίδια με τα μικρόβια  κάνουν πάρτι! Με τα πανιά τα παίρνεις άμεσα, τα στοιχεία του Αντώνη, και τα πας στην Μαρία, παίρνεις από την Μαρία και τα πας στον Κώστα! όλοι μια παρέα. Όσο και να καθαρίσεις αυτά θα είναι εκεί, διότι η φύση τα δημιούργησε.
    Το χειρουργείο καθαρίζεται μετά την επέμβαση, όχι όταν ο ασθενής είναι στο κρεβάτι του χειρουργείου! Και για όποιον δεν κατάλαβε διευκρινίζω, εάν κάποιος είναι κρυωμένος τον ενημερώνεις να αποχωρήσει, οι άλλοι δεν φταίνε σε τίποτα! Εάν δεν έχει πετσέτα και πουλάει τον ιδρώτα του, τον ενημερώνεις ευγενικά, προσέξτε! έχει λέει και μια μελέτη, ότι όταν μυρίζει ο άντρας ιδρώτα είναι πιο σέξι, λέτε για αυτό να το κάνουν;
    image7
  • Χρειάζεται ταυτόχρονα ένα επαγγελματικό σύστημα εξαερισμού και ιονιστές οι επαγγελματίες γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι. Πρωτίστως  όμως τα καθαριστικά και τα αντικείμενα καθαρισμού πρέπει να είναι τα κατάλληλα και να αλλάζονται συχνότατα!
  • Κυρία Σούλα! Δεν καθαρίζονται τα σίδερα του μηχανήματος και οι βάσεις που στηριζόμαστε στο μηχάνημα με το ίδιο καθαριστικό Το ίδιο  ισχύει για τις μπάλες πιλάτες και τα steps κλπ

Εγώ τι κάνω για να προστατευτώ;

Δεν μπορείτε να ψεκάζετε με το Dettol κάθε φορά που κάθεστε σε μηχάνημα εξάσκησης ή χειρίζεστε αλτήρες.

  1. Μπορείτε όμως να μην αφήνετε το κορμί σας υπέρμετρα ακάλυπτο, αναφέρομαι σε επιδειξιομανείς τύπους και γυναίκες στο γυμναστήριο που προβάλλονται με στυλ παραλίας, εάν μπορούσαν να κάνουν προπόνηση με μαγιό πιστεύω ότι θα το είχαν πράξει! αυτό μόνο σε κινδύνους οδηγεί, προσβάλει το δέρμα, και το ανοσοποιητικό σύστημα.
  2. Μην αγγίζετε συχνά το πρόσωπο και το σώμα σας μετά από τη χρήση αλτήρων ή μπαρών, εμπεριέχουν ως μέταλλα ουσίες που ερεθίζουν τον οργανισμό.
  3. Μην ξαπλώνετε στο δάπεδο ενώ δίπλα σας περνούν άνθρωποι δεν είναι υγιεινό!
  4. Καθαρίζετε άνδρες και γυναίκες τα χέρια σας μετά την προπόνηση, οι γυναίκες καλό θα είναι  να έχουν αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή ή μπουκαλάκι σπρέι.
  5. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά γάντια γυμναστικής, αποφεύγεται κάλους και σχισίματα, φροντίζετε όμως ταυτόχρονα να τα καθαρίζεται, διότι γίνονται εύκολα εστία από βακτήρια.
  6. Εάν χρησιμοποιείτε τσάντα γυμναστικής φροντίζετε να την καθαρίζετε συχνά διότι είναι από τις σημαντικότερες εστίες μικροβίων που μεταφέρονται.
  7. Άντρες μην ξυρίζεστε στο γυμναστήριο
  8. Άντρες και γυναίκες μην κάθεστε στον πάγκο των αποδυτηρίων γυμνοί.
  9. Εξετάστε κάθε εβδομάδα το δέρμα σας για τυχόν αλλαγές. Προσέξτε εάν έχετε ξήρανση στις μασχάλες είναι μήνυμα.
  10. Αποφύγετε φιάλες με pull-up στόμιο ή ένα ενσωματωμένο καλαμάκι. Αντ ‘αυτού επιλέξτε μια πλατύστομη φιάλη με βιδωτό πώμα.
  11. Αθλητές ή αθλούμενοι, όπου οι προπονήσεις είναι συχνές, και κάνουν λουτρό στα ντους πρέπει να  χρησιμοποιούν αντιβακτηριδιακό σαπούνι  καλύπτοντας  όλο το σώμα.
  12. Το ιδανικό στα ομαδικά  τμήματα είναι η κάθε γυναίκα να έχει δικό της στρωματάκι, το οποίο τυλίγεται  και μεταφέρεται, οι Γερμανίδες και οι Αμερικανίδες το προτιμούν .

500

Παρακάτω και ένα <δωράκι>  από εμένα! η έκθεση  της Διεθνής Ένωση Υγείας International Health, Racquet & Sports club Association (IHRSA) launched ένα ερευνητικό πρόγραμμα που προσδιορίζει τις αναγκαιότητες των μελών, πόσο τους επηρεάζει η καθαριότητα , δαπάνες λειτουργικότητα μια αξιολόγηση για την ικανοποίηση των αναγκών. Εδώ σε μορφή pdf  IHRSA_CleanlinessGuide

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα