Αρχική » Γιάννης Κοτσιούκης το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα φαίνεται και κρίνεται από τους κριτές του αγώνα και όχι από τους φίλους

Γιάννης Κοτσιούκης το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα φαίνεται και κρίνεται από τους κριτές του αγώνα και όχι από τους φίλους

by admin

Τον Γιάννη Κοτσιούκη τον γνώρισα πριν χρόνια ένα άνδρας με ύψος 1.93cm, 2 φορές πρωταθλητής Ελλάδος ΕΟΣΔ -IFBB εντυπωσιάζει με την διάπλαση του άνω κορμού. Συνεργαστήκαμε για χρόνια και ανταλλάξαμε απόψεις  και εμπειρίες στην σκληρή αθλητική του προετοιμασία.  Ο τύπος είναι αποτελεσματικός στην διάρκεια της δίαιτας  και είναι από τους λίγους που το καταφέρνει τόσο καλά. Πιστεύω ότι δυνατό  του στοιχείο είναι η αποφασιστικότητα και η υπομονή, δυνάμεις που τις κατέχει. Οι στιγμές που θυμάμαι έντονα ήταν το 2011 όταν κατέκτησε  το πανελλήνιο πρωτάθλημα  classic Bodybuilding και η συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ταλλίν της Εσθονίας. Η κατηγορία του είναι ιδιόμορφη διότι οι κανόνες δεν επιτρέπουν από ένα σημείο και μετά το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με το ύψος.
Παρακάτω η  φιλική συνέντευξη που μου παραχώρησε:

johnny

 

Γεια σου Γιάννη!
Γεια σου Billy

Θέλω να μιλήσουμε απλά και καθαρά θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα που ίσως δεν σου τα ρωτούν

ΟΚ κανένα πρόβλημα!

-Ποια είναι η άποψη σου για τους τηλεοπτικούς κοιλιακούς ,εσύ κάνεις φιγούρα;

Σαν άνθρωπος; Μπορείς, και είσαι ελεύθερος να επιδείξεις όπως επιθυμείς το σώμα σου και με όποιον τρόπο θέλεις. Η δική μου άποψη σαν πρωταθλητής  Ελλάδος με διεθνή εμπειρία είναι πως το ολοκληρωμένο  αποτέλεσμα φαίνεται και κρίνεται από τους κριτές του αγώνα και όχι από τους φίλους , γνωστούς και τυχαίους που η δική τους άποψη είναι η υποκειμενική , σωστή η λανθασμένη. Εγώ θα μείνω μόνο στα κριτήρια και την βαθμολογία που αποδίδουν οι κριτές στον αγώνα.  

Ως προπονητής σωματικής διάπλασης πιστεύω πως  ο κάθε άνθρωπος είτε είναι ένας απλός άνθρωπος με την εργασία του, είτε είναι ερασιτέχνης αθλητής ή επαγγελματίας αθλητής πρέπει να κρίνεται από τον προπονητή του, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού τα υπόλοιπα δεν με αφορούν .

-Το παίζεις ζόρικος έχεις το στυλ του αντράκλα σφίχτερμαν;

Αντράκλας ;

Όποιος προσπαθεί να επιδείξει μέσω του bodybuilding την προσωπικότητα του είναι λάθος, δείχνοντας την εικόνα του δυνατού δημιουργεί μια αντιπάθεια στο απλό κοινό,  που γυμνάζεται για την υγεία, αλλά και σε αυτούς που δεν γυμνάζονται .

-Οι Μύες είναι αντριλίκι; φυσική κατάσταση , κουλτούρα;

Οι μύες σημαίνουν υγεία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή πώς να διαχειριστείς την εμφάνιση προς το κοινό –κοινωνία, για να γίνεις αποδεκτός, για αυτό που έχεις δημιουργήσει και το βλέπουν οι άλλοι, οι οποίοι επικροτούν αυτό, και όχι να σε χλευάζουν  γυρνώντας την πλάτη, διότι το όμορφο πρέπει να το χειροκροτούμε και όχι να το κατηγορούμε

Η ιδεολογία τώρα από  ένα κομμάτι του κόσμου .. θέλουν και επιθυμούν με οποιονδήποτε τρόπο να επιδειχτούν με το σώμα, την  εργασία, ή με το χρήμα, να αποδείξουν ότι είναι κάποιοι ανώτεροι από τους υπολοίπους. Αυτό είναι λάθος, ο καθένας με τα δικά του όπλα, δεν χρειάζεται στους άλλους με τρόπο ναρκισσιστικό να δηλώνεις ..κοιτάξτε είμαι ο καλύτερος ! αυτή είναι η δική μου κουλτούρα .

[quote]αναφέρομαι στους Αθλητές και όχι σε μια μειονότητα ανθρώπων που προβάλλονται ως φουσκωτοί και πράγματι αυτό ζημιώνει και την δική μας εικόνα[/quote]

– Τι φταίει που οι bodybuilders  στους πολλούς φαίνονται παράξενοι, μήπως είναι οι νταήδες, που παίρνουν τα μυαλά τους δύναμη από τα μπράτσα.

Η εικόνα στην Ελλάδα με το bodybuilding- φουσκωτοί όπως τους αποκαλεί ο κόσμος είναι παρεξηγημένη. Και θα το δικαιολογήσω αυτό, διότι ο απλός κόσμος στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εξωτερικό δεν γυμνάζεται με συνέπεια και χρονική διάρκεια,  δεν φτάνουν στα όρια της αντοχής , της δύναμης και την ενέργειας .

Τι εννοείς με αυτό;

Ο νεαρός  και η νεαρή γυναίκα που έρχονται στο γυμναστήριο δεν θέλουν να ιδρώσουν  την νέα τους φόρμα, να μην χαλάσουν τα ακριβά φιρμάτα υποδήματα πάνω στον διάδρομο, προσπαθώντας  χωρίς τις οδηγίες ενός προπονητή να γυμναστούν μόνοι τους.  Κοιτώντας τα περιοδικά θέλουν να φτάσουν στο επίπεδο ενός επαγγελματία αθλητή η αθλήτριας χωρίς κόπο με αποτέλεσμα στο τέλος να βαριούνται και το γυμναστήριο.  Η νοοτροπία αυτή έχει επικρατήσει εδώ,για αυτό και οι αθλητές του bodybuilding που φθείρουν  φόρμες και παπούτσια από τις πολλές καθημερινές προπονήσεις πρωί –απόγευμα είναι παράξενοι , στην outside πλευρά . Και αναφέρομαι στους Αθλητές και όχι σε μια μειονότητα  ανθρώπων που προβάλλονται ως φουσκωτοί και  πράγματι αυτό ζημιώνει και την δική μας εικόνα. Αυτό όμως το θεωρώ δευτερεύον σε σχέση με την νοοτροπία που σας προανέφερα.

jonny-3

Tallinn Estonia William Tierney UKBFF President – Ioannis Kotsioukis – Dr. Rafael Santonja President πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας σωματικής διάπλασης IFBB

-Τι είναι αθλητής –bodybuilder;

Για μένα είναι ο πολύπλευρος αθλητής, που συνδυάζει το αερόβιο με το  αναερόβιο αποτέλεσμα εκγύμνασης , αυτός που δημιουργεί δυνατή  ψυχολογία ,καθαρή αντοχή και δύναμη στο μυϊκό- σκελετικό σύστημα

 

-Πως ορίζεις την πειθαρχία στην προπόνηση και την διατροφή σου;

Η πειθαρχία στην διατροφή και την προπόνηση μου ξεκινά από το μηδέν,  από μια αφετηρία, που σημαίνει ότι έχοντας μια προετοιμασία για ένα  αγώνα εάν δεν πειθαρχώ από την αρχή έως το τέλος και δεν είναι αυστηρή η προπόνηση μου στους χρόνους και την ένταση  που πρέπει δεν θα με βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα που είναι για μένα το πρωτάθλημα – τίτλος.

jonny-tallin-2

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΟΥΚΗΣ INTERNATIONAL COACH AND TRAINER COURSE IFBB-EBFF-EOSD

-Περιέγραψε μου την αθλητική δίαιτα σου την προτείνεις η είναι για αθλητές;

Ξεκινώντας την αθλητική μου διατροφή για τους αγώνες έχω κάνει πριν ένα κύκλο ιατρικών εξετάσεων, για να δω τι λείπει στον οργανισμό, για να ανταπεξέλθω στο αποτέλεσμα που επιδιώκω και είναι  η νίκη, έχοντας τις ιατρικές εξετάσεις συμβουλεύομαι πάντα καθηγητές πανεπιστημίου με τους οποίους συνεργάζομαι. Όπου, εξετάζουμε πως θα ανταπεξέλθει το σώμα μου στην προετοιμασία ώστε να βγάλουμε το αποτέλεσμα όπου όλοι οι αθλητές επιθυμούν όπως και εγώ. Κανένας  μας δεν πηγαίνει για  την συμμετοχή έτσι απλά, όλοι θέλουν να νικήσουν. Οι διατροφικές  μου συνήθειες είναι καθαρή ζωική πρωτεΐνη ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, σε μεγάλες ποσότητες  λαχανικά, με έμφαση στη φερετίνη πχ σπανάκι.

Τα Συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιείς;

Τα βασικά συμπληρώματα που χρησιμοποιώ είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος , αμινοξέα BCAA, φόρμουλα προστασίας συνδέσμων , γλουταμίνη και ενεργειακά ροφήματα – και φόρμουλες αποκατάστασης.

Για τον απλό αθλούμενο ξεκινώντας για πρώτη φορά την γυμναστική με βάρη  προτείνω για αρχή αντιοξειδωτικά συμπληρώματα, ενεργειακά ροφήματα , γλουταμίνη .

Ποιους προπονείς;

Προπονώ αθλητές επαγγελματίες όλων των κατηγοριών Α,Β και Γ όλων των αθλημάτων και εθνικών ομάδων όπου καταρτίζουμε διατροφικό πρόγραμμα και πρόγραμμα εκγύμνασης αλλά πρωτίστως συμπεριλαμβάνω εξετάσεις από γιατρούς για να γνωρίζω την κατάσταση της υγεία τους. Προπονώ αθλητές ποδοσφαίρου –volley κολύμπι , στίβο . πολεμικών τεχνών, τένις.

Απλό κόσμο προπονείς;

Βοηθώ απλό κόσμο και τους μαθαίνω

Α. την ασφάλεια τους την ώρα της εξάσκησης στα μηχανήματα ώστε να αποφύγουν τον τραυματισμό

Β. την σωστή αναπνοή στην άσκηση και την τοποθέτηση του σώματος στο όργανο στην γωνία των μοιρών που πρέπει  ώστε να πετύχουμε την καλύτερη μυϊκή απομόνωση!

Γ. την αυτοπεποίθηση που θα αποκτήσουν με τον χρόνο εκγύμνασης μαζί μου

H web add είναι https://premiumhealthbody.wordpress.com/

Παιδιά, οικογένεια;

Ζω στην Πάτρα.Έχω δυο δίδυμες κόρες που τις λατρεύω ζω και αναπνέω για αυτές, σίγουρα ο χρόνος είναι πιο περιορισμένος τώρα, έχω σκοπό να αγωνιστώ  ακόμη σε μια διοργάνωση στη Ελλάδα η το εξωτερικό και να αφιερώσω ένα χρυσό μετάλλιο στις κόρες μου.

Σε ευχαριστώ

Να είσαι καλά εγώ σε ευχαριστώ!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα