Αρχική » Ναι! Εγώ και ο φίλος μου είμαστε όμορφοι και γυμνασμένοι..Το ph σας κυρία μου;.. Ποιό;

Ναι! Εγώ και ο φίλος μου είμαστε όμορφοι και γυμνασμένοι..Το ph σας κυρία μου;.. Ποιό;

by admin

Εμείς αγαπάμε αυτό που κάνουμε γυμναζόμαστε και τρώμε σωστά. ΝΑΙ!  είναι τρόπος ζωής για εμάς το προτείνουμε ανεπιφύλακτα τρώμε καθαρά λαχανικά και πολλές  πρωτεΐνες ..τι θα τρώμε σάντουιτς! Εμένα ο φίλος μου είναι το πρότυπο μου, όλοι οι άντρες τον ζηλεύουν και να σου πω και το άλλο.. από τότε που χρησιμοποιώ και τα βοηθητικά  συμπληρώματα μου κάθε μέρα, έγινα και πιο ωραία! Τι μου λες τώρα  εσύ! για αυτό το περίεργο Ph και το επίπεδο 7,365… βάση εξωγήινων είναι !

Σε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσω να κατανοήσεις για ποιο λόγο πρέπει να προσέξεις διότι είμαι σίγουρος ότι θέλεις το σώμα σου ωραίο και γυμνασμένο αλλά ταυτόχρονα θέλεις και ποιότητα ζωής για πολλά χρόνια.

 To πολύτιμο Ph

Υπάρχει μια πονηρή life style παγίδα, ανώτερη από τον Οδυσσέα που κοίμισε τον κύκλωπα!

Το τρώω σωστά είναι σχετικό, είναι άμεσα συσχετιζόμενο:
-Με την υφιστάμενη οργανική και μεταβολική λειτουργία του κάθε ανθρώπου
-Με την δραστηριότητα, τρόπος ζωής
-Με τον επιδιωκόμενο στόχο, δηλαδή γιατί το κάνω; που στοχεύω;

To Ph  είναι ένας μετρίσιμος συγκριτικός  δείκτης όπου αντικατοπτρίζεται η συνολική υγεία του σώματος του ανθρώπου. Το Ph έχει διαφορετικές τιμές, σε διάφορα σημεία του σώματος, και οι φυσιολογικοί δείκτες του είναι κρίσιμα στοιχεία υγείας. Το σώμα παλεύει καθημερινά να διατηρήσει τα επίπεδα σταθερά, όπου οι τιμές του Ph στο αίμα πρέπει να είναι 7,365. (Δειγματοληπτικά οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν την υγεία τους και από το όριο Ph  της επιδερμίδας 5,5 και του κόλπου 3,8 –  4,5.)

888480_origΤο ph μετράει την οξύτητα ή αλκαλικότητα μιας χημικής ουσίας σε μια κλίμακα από το 0 έως και το 14, με ουδέτερο το 7

Το σώμα μας χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο όγκο υγρών, συνολικά στο ανθρώπινο σώμα

  • Στους άνδρες, το νερό ενυπάρχει 60-65%,
  • Στις γυναίκες σε ποσοστό 50-60%
  • Στα παιδάκια 5-8 χρονών έως 70%
    Στο υδάτινο αυτό περιβάλλον το Ph Διαδραματίζει ρόλο ζωής!

Όπως προανέφερα τα υγρά καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο αίμα συγκριμένα το πλάσμα του αίματος αποτελείται κατά 90% από νερό! Το περιβάλλον αυτό του οργανισμού λειτουργεί σε μια κλίμακα του ph.
Η οξύτητα του αίματος  ph κάτω του 7 (κακό) ή η αλκαλικότητα του ph πάνω από 7 (καλό) (όριο 7,365) είναι άμεσα συναρτώμενη από την διατροφή .

Το υγειές αίμα και γενικά το περιβάλλον του οργανισμού πρέπει να υποστηρίζεται από υψηλότερα ποσοστά τροφών αλκαλικών και λιγότερο όξινων.

Το δήθεν fitness style που συνάντησα όλα αυτά τα χρόνια

Τα τελευταία χρόνια θα έχεις ακούσει για τα μικρά γεύματα, για γεύματα που κάνουν οι σφίχτερμεν –σκληροί άντρες και γυναίκες  με ρύζι κοτόπουλο η μοσχάρι. Θα έχεις δει τον σύντροφο σου, τον φίλο σου, τον αδελφό σου ή και τον Γιαννάκη, το ανιψάκι σου, να τρώνε κρέας λες και είναι πρώην κατάδικοι από στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου δεν είχαν να καταναλώσουν κρέας και πρωτεΐνες για χρόνια.
Δεν το σνομπάρω το περιγράφω..[quote]το σώμα παλεύει για κρατήσει την ισορροπία του Ph στο 7,365.[/quote]
θα έχεις διαβάσει πως και η celebrity κάνει μικρά γεύματα όπου το διατροφικό της μοντέλο έχει αλλάξει από την δεκαετία το 80 -90 που τα μοντέλα σιτίζονταν ελάχιστα. Τώρα μικρά προσεγμένα γεύματα με λαχανικά και πρωτεΐνη για όλους. Ένα διατροφικό παιχνίδι αντιγραφής όπου καθοδηγητές ήταν οι bodybuilders. Απλά η διατροφική βιομηχανία δεν θέλησε να αποδώσει τα εύσημα των μικρών  συχνών γευμάτων σε αυτούς τους πρωτοπόρους, διότι ο Μυϊκός πρωτογονισμός τους για τις πλατιές μάζες ήταν αποκρουστικός. Δεν ήταν δίκαιο! αλλά σε αρκετές εκφάνσεις η ζωή δεν είναι δίκαια.

nutrition s
Ξαφνικά κάποιοι έμαθαν το ρύζι με το στήθος κοτόπουλο τις πρωτεΐνες σε κουτιά κλπ και χωρίς να αναλογιστούν τη πράττουν το φώναξαν ..ΝΑΙ είμαι και εγώ fitness!

Θα σκεφτείς, τι γραφεί αυτός τώρα; .. εγώ το βλέπω από πολλούς.
Θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά παράλληλα θα σε ενημερώσω ότι το έζησα πριν γίνει μόδα. Θα σου έλεγα ότι τις πιο πολλές φορές το fitness διαιτολόγιο που σου παρουσιάζουν με τα επαναλαμβανόμενα πρωτεϊνικά γεύματα είναι ένα αθλητικό διαιτολόγιο που δεν προσμετρά  ξεχωριστά την οργανική κατάσταση κάθε ανθρώπου, είναι μια κόπια που διαδίδεται.

Η διατροφική παγίδα και η αλήθεια

Σκέψου κάτι απλό, η διατροφή για Μυϊκή ενδυνάμωση  η μείωση λίπους είναι ένα προσωπικό ρεκόρ όπως το να βελτιώσεις το επίπεδο της δική σου προπονητικής προσπάθειας. Αυτή η προσπάθεια είναι ιδεολογική και πρέπει να κρατήσει χρόνια! με το να βυθίζεσαι σε ένα βαρέλι τροφών και συμπληρωμάτων διατροφής επειδή το είδες, το διάβασες, η επηρεάστηκες από την φίλη σου, είναι σαν να επιζητείς ένα αυτοκίνητο χαμηλού κυβισμού να λειτουργεί όπως μια Ferrari. Είναι εύκολο να διατρέφεσαι με κρεατικά, με κουτιά πρωτεϊνών – λιποδιαλυτές ουσίες κλπ το ζήτημα είναι για πόσα; χρόνια θα το πράξεις. Αυτοί που το πράττουν ακραία έχουν λόγους, να δημιουργούν την εικόνα, αλλά η μηχανή μέσα τους δεν είναι εύρυθμη (υπάρχουν και εξαιρέσεις)

Το Ph που δεν μας ζυγίζει καλά

Το Ph ανεβαίνει διότι διαταράσσεται το μέτρο και η διατροφική ισορροπία. Δεν απαιτείται να είσαι οπαδός των Mac Donald’s για να το διαταράξεις με το αλάτι τα γλυκαντικά και τα αναψυκτικά.
Η αδόκιμες δίαιτες όπου η πρωτεΐνη από κρεατικά, συκώτι, αυγά, γαλακτοκομικά ή η υπέρμετρη χρήση συμπληρωμάτων από λευκώματα ή νοθευμένη κρεατίνη διαταράσσει την οξεοβασική ισορροπία αναγκάζοντας το σώμα να παλεύει για κρατήσει την ισορροπία του Ph στο 7,365.

schultz79_c
Τώρα φυσικά μην σου αναφέρω για αυτούς που χρησιμοποιούν και φαρμακευτικές ουσίες μείωσης λίπους, και διουρητικά μείωσης νερού, για να βελτιωθούν και να δείξουν ωραίοι στην τηλεόραση ή τα περιοδικά. Εκεί να δεις πάρτι! από το Ph. Άραγε δεν έχεις αναλογιστεί ότι μετά από κάποια ηλικία οι περισσότεροι από αυτούς εξαφανίζονται από το προσκήνιο.

Φυσικά και το ph δεν διαταράσσεται μόνο από τα παραπάνω αλλά και άλλοι λόγοι το διαταράσσουν όπως εντερικά προβλήματα ή  Νευρικές διαταραχές, το ζήτημα εδώ είναι να κατανοήσεις πόσο επηρεάζει και η ακραία διατροφική ακολουθία του υποτιθέμενου fitness style.


 

 Υποσημείωση για διατραχές στο σπέρμα   To ph πρέπει να είναι ελαφρά αλκαλικό ώστε να γίνονται σωστά οι κυτταρικές ενζυματικές αντιδράσεις. Το pH είναι σημαντικό να προσδιορίζεται κατά την πρώτη ώρα της εκσπερμάτισης και είναι συνήθως μεγαλύτερο από 7,2[. Η τιμή του εξαρτάται από την αναλογία του αλκαλικού εκκρίματος των σπερματοδόχων κύστεων και των όρχεων και των όξινων εκκριμάτων του προστάτη και των επιδιδυμίδων


 

Συμπτώματα

Α. Ισορροπία

Σε μακρόχρονα χρονικά διαστήματα πρωτεϊνικής δίαιτας το σώμα αναπτύσσει ένα φαινόμενο παρατεταμένης υπερίσχυσης οξέων. Το δικό σου fitness Ph  στους ιστούς οδεύει προς την σκοτεινή πλευρά της όξινης κατάστασης. Το σώμα σου το παλεύει από έξω ως κούκλα, και από μέσα προσπαθεί να αποφύγει την πανούκλα. Έτσι τραβά αλκαλικά μέταλλα από τους ιστούς σου για να ανατρέψει την κατάσταση όπου νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο χτυπιούνται  με τα οξέα καλώντας και τις διατροφικές εφεδρείες από σελήνιο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Στόχος:

Η ισορροπία καλίου νατρίου
Η ισορροπία ασβεστίου μαγνησίου

Ιδεατή επίτευξη η ισορροπία του Ph σε κυτταρικό επίπεδο, τότε νίκησες!

cell-diagrame

Επανέρχομαι στην νεαρή γυναίκα που θέλει να γίνει ίσως η νέα fitness Idol, Monica Brant. Αυτή το έκανε, δεν σημαίνει ότι μπορούν όλοι ..ποιο; να κάνουν το αντίθετο και να αυξήσουν την όξινη πλευρά του Ph των ιστών με αποτέλεσμα την μείωση των επίπεδων οξυγόνου και την διατάραξη του μεταβολισμού των κυττάρων.  Άραγε για αυτό νιώθεις κουρασμένη;

Β. Αίμα

Ξεκίνησαν με ενθουσιασμό πολλές γυναίκες, το έκαναν το πίεσαν, αλλά κάποια στιγμή από τις πρωτεϊνικές δίαιτες αλλά και κάποιες  κυρίες από της φαρμακευτικές δίαιτες, επανήλθαν στην πρώιμη τους εικόνα, γιατί;
Διότι το αίμα επιδιώκοντας να  ρυθμίσει το ph στο επίπεδο 7,365 αποθηκεύει τα όξινα υποπροϊόντα του μεταβολισμού στο λίπος.

  • Αυτό κάνει τη καύση του λίπους δυσκολότερη..
  • Διαταράσσεται  η ισορροπία του νερού από τα κύτταρα τραβώντας νερό από αυτά ώστε να ισορροπήσει το ph του οργανισμού στο 7,365.
  • Εξασθενεί  το ανοσοποιητικό σύστημα ομοιοτρόπως.

Λογικό είναι το όξινο περιβάλλον έχει κυριαρχήσει. Εδώ και αυτό το έχω περάσει, από πολλούς τύπους που μου ζητούσαν στο παρελθόν αντιοξειδωτικά, πιστεύοντας ότι κάτι  άλλο τους προκαλεί προβλήματα. Τελικά έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά από το bodybuilding & fitness  συμπληρωμάτων διατροφής.

Εάν έχεις κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα διέγνωσε το με εξετάσεις

  1. Δυσκοιλιότητα
  2. Ανεξήγητη κόπωση
  3.  Καούρες  στο στομάχι

Όπως αντιλαμβάνεσαι νομοτελειακά πρέπει να έχεις μια ισορροπημένη διατροφική ακολουθία συζήτησε το με κάποιον, που γνωρίζει, αλλά και ταυτόχρονα δεν σνομπάρει, την γυμναστική και την ωφέλιμη υγιεινή  δίαιτα, για μείωση λίπους και σωματική ευεξία. Δεν σε ωθώ να γίνεις αποκλειστικά  χορτοφάγος, δεν προτείνω να μην καταναλώνεις πρωτεΐνη, σε νουθετώ να έχεις υπομονή στην προπονητική προσπάθεια και διατροφικό έλεγχο. Το Ph (όριο 7,365) είναι ο δείκτης που θα σου προσδιορίσει σε ένα σημαντικό ποσοστό την Ορμονική λειτουργία, την ομορφιά σου, παράδειγμα το δέρμα σου, τον μεταβολικό σου ρυθμό, είναι κρίμα να πηγαίνεις για κάτι ωφέλιμο και να καταλήγεις σε μακροχρόνιες περιπέτειες.

Α! ξέχασα την νεαρή  γυναίκα στην αρχή του άρθρου μου, αυτή ακόμα κάνει όνειρα Μυϊκής Ευτυχίας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα