Αρχική » Γυμνάζομαι για μένα όχι για άντρες που θέλουν το fitness αλλά ζητούν το plump!

Γυμνάζομαι για μένα όχι για άντρες που θέλουν το fitness αλλά ζητούν το plump!

by admin

Δεν είναι δικαιολογία να μην βελτιώνεσαι επειδή κάποιοι προβάλουν τους άντρες να τους αρέσουν οι πιο παχουλές, τότε οδηγείσαι στην παγίδα των ονειρώξεων άλλων που τελικά εμποδίζουν την σκελετική  και μυϊκή σου υγεία . Αυτών των τύπων που δηλώνουν θαυμαστές του αρχετυπικού στερεότυπου των πιο παχουλών αλλά σε μια νύχτα αλλάζουν άποψη με ένα πιο αδύνατο σωματομετρικά  γυναικείο πλάσμα.

Δεν μπαίνεις  όμως και στην δοκιμασία  της φανταστικής εικόνας του fitness που σε οδηγεί σε ένα συγκρίσιμο παραλληλισμό που κάποιοι αδόκιμα ορίζουν.

Εάν ακολουθούσες την Μυϊκή Μόδα έπρεπε να γίνεις γυναικείο άγαλμα, εάν ακολουθούσες την ανδρική φαντασίωση αφράτη γυναίκα σε αισθησιακή ταινία. Τελικά πρέπει να γίνεις γυναίκα λάστιχο επειδή κάποιοι, μάλλον δεν ξέρουν τι θέλουν.[quote]Η Εποχή που διανύουμε ορίζει το σωματομετρικό μοντέλο, αλλά και κουβαλά τα αρχέτυπα[/quote]

Είμαι σίγουρος πως θα έχεις διαβάσει άρθρα όπου τονίζεται πως  οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες, και κατά περίπτωση τις πιο γεματούλες διότι: η αναλογία μέσης γοφών σχετίζεται με πολυάριθμες ενδείξεις που αφορούν στην υγεία και τη γονιμότητα των γυναικών. Οι καμπύλες στους γοφούς και στο στήθος πολύ συχνά, δε θεωρούνται μόνο σύμβολα αλλά και δείκτες της γυναικείας γονιμότητας.

Η αντίληψη που δεν λαμβάνει υπόψη την ιστορική μεταβολή  – εξέλιξη

Η Εποχή που διανύουμε ορίζει το σωματομετρικό μοντέλο, αλλά κουβαλά αρχέτυπα και αντιλήψεις, όπως πριν από αιώνες όπου κυριάρχησε η παχουλή εικόνα, έτσι και τώρα διανύουμε μια περίοδο όπου ο ιστορικός του μέλλοντος ή οι κοινωνιολόγοι του πολιτισμού θα αναφέρουν την πρώτη αρχική σύγκρουση της παράδοσης με την τεχνολογία, και στην περίπτωση του σώματος. Μια εποχή όπου ο νέος τρόπος ζωής που ορίζεται ως fitness είναι ένας τρόπος που ως νέα μόδα τώρα! Δοκιμάζεται, και τώρα! συγκρούεται δυναμικά με το παραδοσιακό μοντέλο της γυναίκας.  Η περίοδος αυτή που ωθείται και από την βιομηχανία του fitness είναι στην αρχή της και μελλοντικά θα καταγραφεί.
Παρακάτω θα διαπιστώσεις ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Η γυμνάστρια που έχει τα κιλάκια της και φορά το κολάν και μοιάζει γυμνασμένη plump!

Δεν υπάρχει περίπτωση που ως γυναίκα δεν θα έχεις αναρωτηθεί μα πως είναι δυνατόν η γυμνάστρια να έχει <πιασίματα> να φορά το κολάν και να είναι πιο γεμάτη και από σένα η κάποιες πελάτισσες. Οπίσθια και μηροί να ζορίζονται στο κολάν, που τόσο ποθεί ένα μεγάλο κομμάτι του αντρικού πληθυσμού, που έχει βάλει στο μυαλό του τον φετιχισμό. Τώρα η γυμνάστρια καλύπτει και το fitness αλλά και την αντρική φαντασίωση, δυο σε ένα!

lovato
Το ζητούμενο εδώ δεν είναι μια ανέφικτη Μυϊκή αισθητική, που οδηγεί σε ανδροπρεπή χαρακτηριστικά, είναι η υποκρυπτόμενη αισθησιακή εικόνα που καλυπτόμενη από τον εκγυμναστικό μανδύα προβάλλεται ως υγιεινή κουλτούρα.

Το αρρωστημένο μυαλό

Το έχω διαπιστώσει, οι καμπύλες που δεν πειράζει να έχουν και λίγο παραπάνω λίπος αρκεί να στριμώχνονται σε ένα κολάν! αρέσουν στο αφεντικό του γυμναστηρίου, που δεν θα προσλάβει μια πιο αδύνατη γυμνάστρια χωρίς προκλητικό σχήμα. Αρέσει και στον πελάτη που θα γραφτεί στο γυμναστήριο για να δει το ίδιο. Τελικά κάποιοι μας δουλεύουν αφού ακόμα και στην γυμναστική σπρώχνουν την φαντασίωση τους αλλά ταυτόχρονα ζητούν από τις γυναίκες να βελτιωθούν.

Η εκγύμναση σε όλες τις μορφές είναι μια υγιεινή κουλτούρα με στόχο την αυτοβελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσω της δραστηριότητας. Αν ορίσουμε ως βασικό στόχο την υγεία τότε η συμμετοχή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού βοηθά στην συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Τα αρχετυπικά πρότυπα όπου η γυναίκα παρουσιάζεται ως ύπαρξη γονιμότητας και κυοφορίας προϋπάρχουν μέσα στο DNA όπως και οι παχουλές απεικονίσεις της αναγέννησης στους πινάκες ζωγραφικής.

Η πραγματικότητα σήμερα στην εποχή της πληροφορίας είναι διαφορετική, όχι διότι υπάρχει το στοιχείο του σωματομετρικού ρατσισμού αλλά διότι το βάρος κατά περίπτωση είναι επιβαρυντικός παράγοντας για το σώμα σε μια εποχή όπου οι ταχύτητες αλλάζουν και ο τρόπος ζωής προσαρμόζεται στις νέες επιστημονικές – τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Έτσι το είπε και  ο σεξολόγος άρα εμένα μου αρκεί, ο άντρας μου, ο φίλος μου με απολαμβάνει παχουλή.

Σκέψου!.. ο αντρικός πόθος να είσαι γυναίκα με πιασίματα σου δημιουργεί την μελλοντική παρακαταθήκη γυναίκας με συνδεσμικά  και αρθρικά προβλήματα.

DATE MOVIE, Alyson Hannigan, Adam Campbell and Valery Ortiz spoof The Wedding Planner, 2006. ©20th Century Fox/courtesy Everett

Όπως προανέφερα δεν είναι ζήτημα σωματομετρικού ρατσισμού είναι ζήτημα υγείας, το βάρος προκαλεί:

  • Πίεση στις αρθρώσεις
  • Πόνο στην μέση
  • Επιβάρυνση της καρδιάς
  • Επιβραδύνεται ο μεταβολισμός

Ορισμένα από τα παραπάνω προβλήματα είναι σίγουρο πως δεν είναι μια επιθυμητή επιδίωξη, που η κάθε γυναίκα ορμώμενη από την αισθησιακή αναγκαιότητα των αντρών που θέλουν να την βλέπουν ως πιο παραδοσιακή plump θα ήταν κάτι που θα επιδίωκε και η ίδια, ή μήπως είναι αλλιώς;[quote]Όταν η γυμναστική προωθείται ως υποκριτικός αισθησιασμός[/quote]

Όταν όλα γίνονται σούπα

Η περίπτωση της γυμνάστριας που υποπίπτει στην παγίδα  του υποτιθεμένου γυμνασμένου plump είναι η κορύφωση ενός εκχυδαϊσμού που βολεύει κάποιους. Όταν ακόμη και η γυμναστική προωθείται ως  υποκριτικός αισθησιασμός που δεν λαμβάνει υπόψη τις συνισταμένες υγείας οδηγεί σε λανθασμένα πρότυπα. Το έκανε η γυμνάστρια θα το κάνω και εγώ και θα κυκλοφορώ στο δρόμο με το κολάν άσχετα αν δεν το φορώ αλλά με φοράει αυτό!

Δεν υποστηρίζω την μόδα skinny όπως και το plump, είναι μια επικίνδυνη πρόταση για την φυσιολογική γυναίκα, υποστηρίζω την ισορροπία. Στηρίζω την προοπτική της υγείας βελτιώνοντας:

Womans type

  • Την καρδιοαγγειακή υγεία
  • Ελέγχοντας το βάρος
  • Μειώνοντας το σπλαχνικό λίπος
  • Βελτιώνοντας το σχήμα του σώματος

Πότε γνωρίζω ότι είμαι καλά
Είσαι καλά όταν είσαι καλά με την ψυχολογία σου, όταν οι βιορυθμοί είναι φυσιολογικοί και όταν η ανταπόκριση του σώματος σε μια προσπάθεια καταβαλλόμενου μυϊκού έργου είναι επιτυχής χωρίς να νιώθεις καταπίεση.

bigstock-Fitness-center-senior-woman-ex-30986588

Υπάρχουν οι ακραίοι fitness guru που ωθούν την γυναίκα ως μυϊκό  λάστιχο, υπάρχουν οι παραδοσιακοί τύποι που επιζητούν τον ανατολίτικο αισθησιασμό. Υπάρχεις και εσύ που πρέπει να διαπραγματευτείς δυναμικά  την ισορροπία της υγείας σου.

δές επίσης : Δεν θέλω να γίνω η βραζιλιάνα σου! θέλω υγεία και σωστή στάση σώματος!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το 1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον Mike Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side. Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION, ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION, SWANSON HEALTH PRODUCTS, IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα