Αρχική » Ναι γυμνάζομαι γυναίκες! έφερα το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα

Ναι γυμνάζομαι γυναίκες! έφερα το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα

by admin

Δεν είναι ζήτημα style είναι ζήτημα υγείας και ρεαλιστικής ενημέρωσης, κάποιοι προσπαθούν να  πείσουν την μέση γυναίκα ότι μπορεί να τα καταφέρει και αυτή στο καταχείμωνο όπως το έχουν καταφέρει κάποιες άλλες γυναίκες. Ως πρώτη ανάγνωση είναι θαυμάσιο ως μια δεύτερη σκέψη είναι επικίνδυνο.
Δεν γνωρίζω την παρακάτω Ελληνίδα κυρία αλλά έχω γνωρίσει γυναίκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που όντας αθλήτριες  fitness η και επαγγελματίες γυμνάστριες δεν είχαν την ανάγκη να δηλώσουν τόσο Fit μέσα στο καταχείμωνο αποδεικνύοντας στις άλλες γυναίκες ότι, εγώ τα καταφέρνω! Εσύ περίμενε ακόμη έως το καλοκαίρι.

oikon

 ποζάρει με bikini μες το καταχείμωνο, πασαλειμμένη με λάδια, και αναλογίες που «σκοτώνουν»
Γραμμωμένη, πολύ γυμνασμένη, με τους κοιλιακούς «φέτες», η Αθηνά Οικονομάκου στήνεται στο φακό και προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό.πηγή star

Η αλήθεια παρακάτω..
Δεν είναι μια υποκειμενική αντίληψη είναι μια ρεαλιστική τεκμηρίωση που προστατεύει εάν είσαι ανίδεη και έχεις ίσως υποσυνείδητα  επηρεαστεί από το εκπεμπόμενο διαδικτυακό μήνυμα.

Το να χάσεις υψηλό ποσοστό λίπους μέσα στον χειμώνα είναι ανθυγιεινό και ταυτόχρονα μη αποδοτικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι αθλητές εκτός εάν συντρέχουν αγωνιστικοί λόγοι (αγώνες στίβου –πάλης κλπ) που επιβάλουν το χαμηλό σωματικό βάρος και μόνο.
Στην ειδικότητα μου που περιλαμβάνει τους αγώνες σωματικής διάπλασης η δραματική μείωση λίπους το καταχείμωνο δεν ενδείκνυται εκτός εάν συντρέχουν αγωνιστικοί λόγοι, αλλά και σπάνιο είναι να διοργανωθούν σε ερασιτεχνικό επίπεδο διάπλασης, και επικίνδυνο.
Η φυσιολογία της άσκησης και η ιατρική το γνωρίζει αυτό[quote]Η φυσική κατάσταση είναι μια ιδεολογία και ταυτόχρονα μια εσωτερική λειτουργικότητα όπου τα τεστ φυσικής κατάστασης το αποδεικνύουν[/quote]
Δεν είναι όμως και ο χειμώνας δικαιολογία αδράνειας.
Φυσικά δεν καταλήγουμε στον αντίποδα να διατηρούμε περίσσιο βάρος και να μην γυμναζόμαστε διότι η καλή οργανική κατάσταση (καρδιοαγγειακό –Μυοσκελετικό ) ορίζει και τον βαθμό οξυγόνωσης του οργανισμού και ταυτόχρονα την ικανοποιητική θερμική λειτουργία του.
Παρακάτω περιγράφω μια ακραία κατάσταση αλλά η γράμμωση είναι μια ακραία κατάσταση τον χειμώνα.
Το σώμα έχει ένα μηχανισμό αυτοπροστασίας, όπου το λίπος λειτουργεί σε όλα τα έμβια όντα (ζώα και & άνθρωποι) ως ασπίδα θερμικής προστασίας, κυρίως τον χειμώνα. Θυμάμαι τον My partner σε αγώνα σωματικής διάπλασης στο παρελθόν όπου παρουσιάστηκε με τέλεια φυσική κατάσταση γράμμωσης.
‘‘Ναι είχα προετοιμαστεί για το Βόρειο Ελλάς στα τέλη της δεκαετίας του 80’’.. και να μου τονίζει ‘‘προετοιμάστηκα για τον αγώνα τον Δεκέμβριο όλα καλά, μόνο που τις ημέρες εκείνες  είχε παγωμένο κλίμα και φυσούσε τρομερά, ένιωθα τον αέρα να παγώνει όλο μου το σώμα. Όταν τελείωσε ο αγώνας αναγκάστηκα για δυο εβδομάδες να τρώω πιο λιπαρές τροφές για να επανέλθω σε φυσιολογική κατάσταση και ο μεταβολισμός μου να προσαρμοστεί στις συνθήκες’’.

Οι Γυναίκες λάστιχο

Έχω προπονηθεί δεκαετίες το ίδιο οι συνεργάτες μου και φίλοι –ες, αθλητές & αθλήτριες αγώνων διάπλασης, η προπόνηση είναι η ζωή μας αλλά ποτέ δεν προτείναμε σε κάποιον να γραμμώσει μέσα στον χειμώνα. Δεν υπάρχει Βιολογική – λογική ακολουθία..

  • Εκτός εάν είσαι professional  athlete -bodybuilder  και είσαι υποχρεωμένος να διαγωνιστείς λόγω υποχρέωσης συμβολαίου.
    Εκτός εάν έχεις πάρει τις καλοκαιρινές σου φωτογραφίες και τις έχεις αναρτήσει στο διαδίκτυο
  • Εκτός εάν πραγματικά το έπραξες μέσα στον χειμώνα για να κάνεις επίδειξη!
  • Εκτός εάν θέλεις να με πείσεις ότι διατηρείς όλο τον χρόνο αυτή την φυσική κατάσταση κατοχυρώνοντας το χαμηλό ποσοστό σπλαχνικού και επιφανειακού λίπους, να είναι σε αυτά τα ποσοστά. Διότι ποιο είναι το νόημα διαφορετικά;
  • Η άποψη να μην τρώμε ανεξέλεγκτα τον χειμώνα διότι … το λίπος είναι λευκός λιπώδης ιστός που απλώς αποτελεί αποθήκη ενέργειας (θερμίδων) και όχι το θερμογόνο καφέ λίπος.. Ισχύει! για τον μέσο άνθρωπο αλλά όχι για αυτόν που ποζάρει με συνολικό ποσοστό λίπους χαμηλό, και σίγουρα διαταραγμένο το υδάτινο ισοζύγιο, λες και είναι στην διάρκεια του χειμώνα σε παραλία της Καλιφόρνια! Διότι για να φανούν οι μύες χρειάζεται και χαμηλότερα ποσοστά νερού.

Πολλοί επιδίωξαν να το πράξουν και διαχρονικά είχαν:

  • Ατονία
  • Αδυναμία σωματική
  • Αδυναμία Συγκέντρωσης (πνευματική)
  • Επικίνδυνη αλλαγή του Μεταβολικού προφίλ
  • Ενδοκρινολογικά προβλήματα (κυρίως οι γυναίκες)
  • Προβλήματα θερμοκρασίας στο σώμα (κυρίως οι γυναίκες που από την φύση τους έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους από τους άνδρες )

Η φυσική κατάσταση είναι μια ιδεολογία και ταυτόχρονα μια εσωτερική λειτουργικότητα όπου τα τεστ φυσικής κατάστασης το αποδεικνύουν,  πολλοί άντρες και γυναίκες φαίνονταν ωραίοι αλλά στα τεστ οι μηχανές τους χτυπούσαν κόκκινο, αναφέρομαι φυσικά και στην κατηγορία των χημικών μοντέλων σώματος που από έξω ήσαν κούκλα και από μέσα πανούκλα! πράγμα που διαπίστωσα αλλά  και διδάσκεται στο τμήμα εργοφυσιολογιάς των ΤΕΦΑΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τελικά μέσα στον χειμώνα κάποιοι διαφημίζουν μαγιό!
Εύχομαι η φωτογραφία να είναι καλοκαιρινή και να αναδημοσιευτεί το καλοκαίρι, ο νοών, νοείτω.

Good Health!

δές επίσης : Δεν θέλω να γίνω η βραζιλιάνα σου! θέλω υγεία και σωστή στάση σώματος!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα