Αρχική » Δεν θέλω να γίνω η βραζιλιάνα σου! θέλω υγεία και σωστή στάση σώματος!

Δεν θέλω να γίνω η βραζιλιάνα σου! θέλω υγεία και σωστή στάση σώματος!

by admin

Υπάρχει περίπτωση ως γυναίκα να έχεις υποπέσει  στην παγίδα εκγύμνασης που ορίζει τι είναι ωραίο και τι δεν είναι. Σε μια παρωχημένη αντρική αντίληψη ασκήσεων που μπορεί να τραυματίσουν το σώμα σου ή και διαχρονικά να δημιουργήσουν το υπόβαθρο για μια κακή ποιότητα ζωής.

Σε αυτό το άρθρο θα δεις μια πραγματικότητα, όπου η γυμναστική ιδεολογία  ενσωματώνει το διαχρονικό σεξιστικό στερεότυπο μέσα στην άσκηση χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος για σένα.

Η ιστορία με την λόρδωση και την προπονητική εικόνα

Είσαι γυναίκα που γυμνάζεται; σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κάποιες κυριώς νεότερες γυναίκες που βάζουν μια μπάρα στην πλάτη και υπό την καθοδήγηση κάποιου γυμνασμένου τύπου κάνουν καθίσματα (Squat ) σίγουρα επίσης θα έχεις παρατηρήσει και δυο εικόνες..

video_image-272037

Εικόνα 1.Η Γυναίκα τις πιο πολλές φορές προβάλει τον κάτω κορμό τονώνοντας τους γλουτούς περισσότερο από το φυσιολογικό σπάζοντας την μέση και ωθώντας τους γλουτούς προς τα έξω

squat

Εικόνα 2. ο Προπονητής, ο Γυμναστής, ο φίλος, η τελικά ο οποιοσδήποτε άντρας παρατηρεί και δεν έχει πρόβλημα να βλέπει την γυναίκα να ωθεί τους γλουτούς προς τα έξω.[quote]Δηλαδή τώρα!… τι θέλεις να μας πεις εσύ; εμένα ο φίλος μου που κάνει και Bodybuilding μου το πρότεινε αυτό, αλλά και εμένα μου αρέσει![/quote]

Το άρθρο μου για σένα

Όταν δημιουργείς ένα άρθρο πρέπει να το δουλεύεις, εάν έχεις την πρόθεση να ενημερώσεις πρέπει τεκμηριωμένα να το πράξεις διότι το κοινό δεν επιδέχεται μασημένη τροφή.

Δες την παρακάτω γνωστή εικόνα και σκέψου

Lordosis-inner-image

Ποια εικόνα πιστεύεις αρέσει στους  περισσότερους άντρες εάν δουν τα συγκεκριμένα σώματα στο δρόμο ή στο γυμναστήριο,  η  Α Εικόνα;  ή Β εικόνα;

Απάντηση η Β εικόνα!  η Βραζιλιάνικη,  για την πλειοψηφία των αντρών που το μυαλό τους είναι στο σεξιστικό πρότυπο. Τώρα εάν η Β εικόνα είναι μια προβληματική στάση με κακή μελλοντική εξέλιξη για την υγεία σου αυτό δεν τους ενδιαφέρει!

Έχω αρθρογραφήσει προγενέστερα για αυτό, μπορείς να το δεις αργότερα εδώ> Butt φαινόμενο: Σε έπρηξαν με τους Fitness  Βραζιλιάνικους γλουτούς!

silhouette

Όταν το σώμα δεν στέκεται σωστά και παρ όλα αυτά αρέσει!

Η  λόρδωση, είναι  μια αύξηση της φυσιολογικής καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης στην οσφυϊκή μοίρα δηλαδή στήν μέση μας. Και αυτό προκαλείται για να αντιρροπήσει το κύρτωμα της θωρακικής μοίρας που υπάρχει όπως είναι η κύφωση (καμπούριασμα)

Η λόρδωση είναι μια σκελετική παραμόρφωση που οφείλεται σε μεσοπρόθεσμους η μακροπρόθεσμους παράγοντες εξέλιξης. Η κακή στάση της πλάτης από νεαρή ηλικία μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιόμορφο καμπούριασμα (Κύφωση) η και η αδυναμία της μέσης όπου στα ισχία (μέση) αναπτύσσεται μια δυσλειτουργία λόγω επιβαρύνσεων:

  • Από την καθιστική ζωή
  • την λάθος στάση του σώματος (άνω κορμός)
  • η ακόμη και από κάποιον νεανικό τραυματισμό παράδειγμα η Σπονδυλολίσθηση μια διαταραχή όπου ο ένας σπόνδυλος γλιστράει είτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Η πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα έχουν Μεσογειακό σωματότυπο. Η θέληση του Κώστα του Μάκη του Γιώργου και του Τάκη που Θέλουν να γυμνάσουν και να φτιάξουν βραζιλιάνες και ωθούν νέες γυναίκες σε αυτό το πρότυπο γυναίκας είναι ένα ρίσκο, που ανοίγει ένα επικίνδυνο μονοπάτι.[quote]στο μέλλον εάν γίνεις μητέρα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο διότι όταν θα κυοφορήσεις το παιδί σου το σώμα σου θα επιβαρυνθεί [/quote]

Η Νεαρή γυναίκα

Για την νεαρή γυναίκα που έχει την διάθεση να γυμνάσει κάτω κορμό και ταυτόχρονα προσομοιάζει με την Β εικόνα εάν ο κάθε τύπος που κάνει τον προπονητή στα βάρη συνεχίζει να την  πιέζει να κάνει  αυτό που δεν πρέπει τότε δημιουργείται σταδιακά πρόβλημα.  Ταυτόχρονα αν η ίδια δεν το έχει καταλάβει διότι  ο λαιμός της  είναι ευθύς και  οι γλουτοί της προτεταμένοι και πιστεύει ότι όλα είναι καλά ζει σε πλάνη. Εγώ θα σας έλεγα προσοχή διότι:

woman lordosis

  •  η γυναίκα αυτή έχει υπερλόρδωση που σημαίνει ότι στο απώτερο μέλλον  θα εμφανίσει προβλήματα οστεοαρθρίτιδας στις αρθρώσεις και στους δίσκους τις σπονδυλικής στήλης (Δρ. Κέν Νακαμούρα)

Εάν  είσαι εσύ και έχεις πρόβλημα λόρδωσης και επιδιώκεις να προτάσσεις λανθασμένα στην άσκηση τους γλουτούς σπάζοντας την μέση σκέψου ότι:

στο απώτερο μέλλον εάν γίνεις μητέρα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο διότι όταν θα κυοφορήσεις το παιδί σου το σώμα σου θα επιβαρυνθεί επιπλέον για μεγάλη περίοδο διότι το βάρος θα είναι περισσότερο μπροστά και θα ωθήσει το σώμα να κάνει άθελα του ”επιβαρυντική
γυμναστική  εικονικού όρθιου σκουώτ (Squat ) 24 ώρες το 24ωρο” ερεθίζοντας περισσότερο το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη που από το παρελθόν οι Κώστας,  Μάκης, Γιώργος, Τάκης σου δημιούργησαν επειδή σε ήθελαν βραζιλιάνα.

 Η μεγαλύτερη γυναίκα

Η  σπονδυλική στήλη καλείται να επιτελέσει ένα έργο να υποστηρίξει το σώμα διότι λόγω της αύξησης του όγκου της κοιλιακής χώρας από την περίοδο της κυοφορίας η στάση του σώματος έχει αλλάξει.
Οι κοιλιακοί μύες έχουν χαλαρώσει και οι ραχιαίοι μύες  (κάτω πλάτη) έχουν επιβαρυνθεί.

womans problems

Πολλές γυναίκες μετά την γέννηση του παιδιού πρέπει να προσέξουν να επαναφέρουν το σώμα τους με γυμναστική σε σωστή στάση, αρκεί να μην παραπέσουν σε κάποιον προπονητή Βραζιλίας!

Τρίτη ηλικία

Να θυμάσαι όταν θα είσαι στην τρίτη ηλικία θα αντιμετωπίσεις ως γυναίκα και το πρόβλημα της οστεοπόρωσης το οποίο ωθεί στην sexy ! λόρδωση. Λυπάμαι που το αναφέρω έτσι  αδόκιμα αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι η προπόνηση του σήμερα με βάρη, βγαίνει μετά από χρόνια, εάν είναι ποιοτική όλα καλά, εάν είναι επιπόλαια δημιουργεί μακροπρόθεσμα προβλήματα, αυτό παθαίνουν και πολλοί άντρες και τους ακούς ..κάποτε ήμουν νέος και τώρα με πονά ο ώμος – η  μέση μου!

Εάν έχεις συμπτώματα με μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια, ή αλλαγές στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, μυϊκούς σπασμούς , ή αδυναμία, επικοινώνησε με έναν γιατρό ώστε να κάνει μια  νευρολογική εκτίμηση, δεν έχει σημασία εάν είσαι  νέα η μεγαλύτερη, υπέρβαρη η αδύνατη σωματικά, το πρόβλημα υπάρχει.

Μια τρελή! υπόθεση που έχει υπόβαθρο

Αυτός η  Αυτοί οι τύποι που συνειδητά η και ασυνείδητα  ρισκάρουν το σώμα της γυναίκας που έχει λανθασμένη στάση να γίνει βραζιλιάνικο έχουν τους λόγους τους . Κάποιους λόγους που ίσως φαντάζουν τρελοί αλλά δυστυχώς είναι αληθινοί. Η Λόρδωση που παρατηρείται σε πολλές γυναίκες είναι πρόβλημα αλλά και ταυτόχρονα μια ευλογία για τους άντρες. Πως γίνεται αυτό: στην wikipedia.org και συγκεκριμένα στην παραπομπή (Lordosis behavior εδώ) θα διαβάσεις κάτι που θα σε προβληματίσει.
Η παθολογική αυτή κατάσταση είναι διεργετική για το αρσενικό είδος διότι η στάση των θηλυκών όντων (λόρδωση) κατά την συνουσία διευκολύνει την πράξη!

not

[quote]κάποιοι τύποι διεγείρονται με την παθολογική στάση του σώματος και σε ωθούν σε αυτό ως αρχέγονο στερεότυπο[/quote]Ουσιαστικά η προσπάθεια προσέλκυσης ξεκινά  ως μια Αυξημένη corticalization του εγκεφάλου  που προκαλεί αρκετές αλλαγές στον έλεγχο της σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της λόρδωσης. Την οποία αν και τα ζώα την επιδιώκουν ως στάση σώματος ο σύγχρονος άνθρωπος αν και δεν περπατά στα τέσσερα προσπαθεί να την διατηρήσει. Οι γυναίκες πχ  ανυψώνοντας το σώμα με τα τακούνια (η γυναίκα ωθείται σε μια πόζα που προσομοιώνει τη συμπεριφορά της λόρδωσης, ανθρωπολόγος Έλεν Φίσερ).
Τρελό αλλά αληθινό! που όπως αντιλαμβάνεσαι κάνει κάποιους τύπους να διεγείρονται με την παθολογική στάση του σώματος  και να σε ωθούν σε αυτό ως αρχέγονο στερεότυπο παραβλέποντας την όποια σκελετική ανωμαλία διότι οι ορμές τους, επιτάσσουν ερασιτεχνική προπονητική.
Όμως εδώ το θέμα του άρθρου είναι η γυμναστική επιδίωξη.

Θέλω λύσεις /Προβλήματα εκγύμναση πλάτης

  • Χρειάζεσαι έναν γυμναστή η γυμνάστρια η οποία θα κατανοήσει το πρόβλημα σου αλλά και ταυτόχρονα εάν έχεις την τάση για λόρδωση να σε εκγυμνάσει με τις παραμέτρους της δική σου φυσιολογίας σώματος, δηλαδή να το αναγράψω σε αργκό γλώσσα να μην σε σακατέψει!
  • Εάν το πρόβλημα σου είναι εντονότερο θα χρειαστείς ένα φυσιοθεραπευτή η φυσιοθεραπεύτρια ώστε να σε προετοιμάσει για το επόμενο στάδιο της εκγύμνασης.
  • Εάν είναι νέα γυναίκα και σου αρέσει να ελκύεις αντρικά βλέμματα επιμένοντας στις λανθασμένες προβολές  του κάτω κορμού πρέπει να το σταματήσεις. Υπάρχουν  άλλοι τρόποι χωρίς να δημιουργείς πρόβλημα, δεν είναι ανήθικο να ελκύεις, είναι ανόητο να ζημιώνεις τους μεσοσπονδύλιους δίσκους  σου με την συγκεκριμένη τεχνική.

[pp_gallery gallery_id=”11773″ width=”150″ height=”150″]

  • Η μέθοδος πιλάτες είναι πολύ καλή ώστε να επιδιορθώσει και να επαναφέρει το σώμα σε φυσιολογικό επίπεδο, διότι η μέθοδος επικεντρώνεται στην μέση σου και βοηθά την πλάτη σου. Μια έμπειρη και σοβαρή δασκάλα πιλάτες θα σε βοηθήσει σε αυτό αντμετωπίζοντας τις νευρομυϊκές διαταραχές. Προτείνεται και η γιόγκα.

Εάν ασκείσαι με τα βάρη πρέπει να κατανοήσεις πως  η τάση που έχει το σώμα σου να φαίνεται γοητευτικό είναι διότι η σπονδυλική σου στήλη καμπυλώνει επικίνδυνα. Και εξηγώ:
H  λόρδωση που έχεις ή  εάν έχεις την τάση να αποκτήσεις λόρδωση από την λανθασμένη εκγύμναση  αντιμετωπίζεται με διόρθωση της αιτίας, που την αντιρροπίζει, συνήθως από προβλήματα αδυναμίας του άνω κορμού (αδύναμη- αγύμναστη πλάτη).
Χρειάζεσαι λοιπόν εκγύμναση κοιλιακών μυών και ασκήσεις ραχιαίων μυών,  οι κοιλιακοί μύες σου χαλαρώνουν λόγω της λόρδωσης κυρίως οι εγκάρσιοι..

Εάν επιμένεις στην εκτέλεση των καθισμάτων εκτέλεσε με ενδεδειγμένη τεχνική και αποδοτική στάση παρακάτω  η φωτογραφία
jillian squats

Κάποτε είχα επισκεφτεί έναν πελάτη μου που είχε γυμναστήριο, εκεί παρατήρησα σε ένα κεντρικό σημείο να καταλήγει μια βάση στήριξης όπου εκτελούνταν ασκήσεις καθισμάτων (Squat ) η θέαση  ήταν αναπόφευκτη, σε ερώτηση μου ποιος ο λειτουργικός λόγος τοποθέτησης του μηχανήματος σε αυτό το σημείο, η απάντηση ήταν … και που να το βάλω ! εκεί που δεν θα φαίνεται!

δείτε επίσης εδώ:

workout w

 

& Βελτίωση γλουτών με απλά λόγια..

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα