Αρχική » Mae West η Ασυμβίβαστη Γυναίκα που χτύπησε την συντηρητική ηθική

Mae West η Ασυμβίβαστη Γυναίκα που χτύπησε την συντηρητική ηθική

by admin

Η Mary Jane “Mae” West Γεννήθηκε και έζησε σε μια εποχή όπου η πουριτανική ηθική επέβαλε το συντηρητικό μοντέλο συμπεριφοράς. Η βιογραφίας της αποδεικνύει την αντισυμβατική της στάση  έως το τέλος της ζωής της (17 Αυγούστου, 1893 –  22 Νοεμβρίου, 1980). Πίσω από την σκιά άλλων χολιγουντιανών σταρ δεν είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό, παρ όλα αυτά είναι μια γυναίκα που από τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα προέβαλε ένα συγκρουσιακό σεξιστικό πρότυπο απέναντι στην ηθική της εποχής. Μια ηθική που επιδίωκε την χειραγώγηση του Γυναικείου προτύπου σε πλαίσια όπου η ανδροκρατούμενη κοινωνία επέβαλε τους κανόνες.

Cary Grant & Mae West

Cary Grant και  Mae West in I’m no Angel

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την περιέλαβε μεταξύ των 50 μεγαλύτερων θρύλων του κινηματογράφου αναγνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε με σημαντικότερο   την λογοκρισία. Το 1927 καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλάκιση για την παραγωγή ενός “ανήθικου θεατρικού έργου” για την εποχή με τίτλο “Sex”, το οποίο είχε γράψει η ίδια, αλλά τελικά βγήκε μια μέρα νωρίτερα από τη φυλακή λόγω καλής συμπεριφοράς. Η όλη της πορεία ομοιάζει με αυτή του θηλυκού προτύπου που με το πνευματώδες χιούμορ της χαρακτηρίστηκε ο θηλυκός Όσκαρ Ουάιλντ. Το 1937 σε μια εκπομπή του ραδιοφώνου ομάδες ηθικής της εποχής  την κατεδίωξαν διότι έκανε μια «χυδαία και απρεπή»  εκπομπή πολύ πιο κάτω από το ελάχιστο πρότυπο για  τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.
Στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι Αμερικανοί στρατιώτες έδωσαν το όνομα της σε σειρά  πολεμικών υλικών του στρατιωτικού τους εξοπλισμού. Ήταν το εμπνευσμένο στήριγμα τους στον πόλεμο, μια ανάγκη διαφυγής από την φρίκη του πολέμου.

[pp_gallery gallery_id=”11468″ width=”150″ height=”150″]

Ήταν αυτή που δεν δίστασε να προβάλει την Αντρική Μυϊκότητα ακόμη και στο τέλος της ηλικίας της χωρίς να υπολογίσει το χλευαστικό μήνυμα της πορνόγριας που φωτογραφίζεται, ούτως η άλλως οι προκλητικές της ατάκες μέσα από τους θεατρικούς και κινηματογραφικούς της  ρόλους για δεκαετίες την είχαν φέρει αντιμέτωπη με το κατεστημένο.

Μια γυναίκα που έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς αντράκλες!

Κάποια  από τα Αποφθέγματα της

  • Σε όλους τους παρατημένους εραστές πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, όμως με κάποια άλλη.
  • Όταν είμαι καλή, είμαι πολύ καλή, όμως όταν είμαι κακιά, γίνομαι ακόμα καλύτερη
  • Είναι πιστόλι αυτό στην τσέπη σου ή χαίρεσαι που με βλέπεις; 
    (Είναι η πρώτη που το είπε)
  • Μου αρέσει ένας άνδρας που είναι καλός, αλλά όχι πολύ καλός. Οι καλοί πεθαίνουν νέοι και μισώ τους νεκρούς.
  • Μου αρέσουν μόνο δύο είδη ανδρών, οι ντόπιοι και οι εισαγόμενοι.
  • Το φιλί ενός άντρα είναι η υπογραφή του.
  • Δεν είναι τι κάνω, αλλά πώς το κάνω. Δεν είναι τι λέω, αλλά πώς το λέω και πώς φαίνομαι όταν το λέω και το κάνω.

Mae West

  • Δεν είναι οι άντρες που μετράνε στη ζωή μου, αλλά η ζωή των αντρών μου.
  • Μια ερωτευμένη γυναίκα δεν μπορεί να είναι λογική – αλλιώς δε θα ήταν ερωτευμένη.
  • Κανείς ζει μια φορά, όμως αν το κάνεις σωστά, η μια φορά είναι αρκετή.
  • Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα ή ένστικτο. Είναι τέχνη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα