Αρχική » Όμορφα σώματα που τρώνε ποιοτικά στην Ελλάδα της Κρίσης! Τι είναι πάλι αυτό;

Όμορφα σώματα που τρώνε ποιοτικά στην Ελλάδα της Κρίσης! Τι είναι πάλι αυτό;

by admin

Σε έχουν πρήξει! Όλα τόσο όμορφα και καταναλωτικά! Γυμνάζονται και τρώνε σε χαρούμενους ρυθμούς. Άντρες – γυναίκες στο διαδίκτυο και τα περιοδικά Έχουν την ανάγκη να σου το δηλώσουν και εσύ πρέπει να τους πιστέψεις. Μια προωθητική Μυϊκή ιδεολογία υπέρμετρης κατανάλωσης και καταξίωσης τώρα και στην Ελλάδα της κρίσης.

Εσύ; γιατί δεν τρως να αισθανθείς την υπερκατανάλωση των καθαρών θερμίδων.

Κάποιοι τρώνε τόσο ποιοτικά.. απολαμβάνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, να δαπανούν χρήματα και να καταναλώνουν τις ποιοτικές θερμίδες από σαλάτες και κρέας από ονειρικά low fat γεύματα τα οποία έχουν την ανάγκη να σου προβάλουν. Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν στην κατανάλωση γοήτρου αυτό το τόσο όμορφο και ιδανικό style.

Μικρή Ιστορία

Ο νεαρός άντρας είναι χαρούμενος η κατάσταση των μυών του το επιβεβαιώνει , κλικ! κλικ! κλικ! μια σειρά φωτογραφιών αποθανατίζουν το γεμάτο πιάτο με ρύζι , βοδινό κρέας με μπρόκολα και καρότα δίπλα ένα γεμάτο σείκερ  πρωτεΐνης αναμεμειγμένη με φρούτα αναμένει να αποθανατιστεί και αυτό το μήνυμα είναι σαφές. Απολαμβάνω την ζωή μου το αποδεικνύω καθημερινά ζω για το συγκεκριμένο life  style.[quote]Μια υπέροχη Μυϊκή ζωή διατροφικής αφθονίας. [/quote]

meal mass

Πως δημιουργήθηκε και  προωθήθηκε – Μια υπέροχη Μυϊκή ζωή διατροφικής αφθονίας

Η παραπάνω φωτογραφία αποθανατίζει έναν τύπο μιας ιδεολογίας που είχε ξεπηδήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την δεκαετία του 1980 και μετά, μια νέου τύπου τότε δυναμική τάση όπου Μυώδης άντρες και γυναίκες παρουσίαζαν την ευτυχία της διατροφής. Φρούτα, Λαχανικά με κρέας, υπέροχα γεύματα και Protein Meals σε γεύσεις προτείνονταν σε διαφημιστικά σπότ και περιοδικά.

meat muscle[quote]Καταναλώνεις, ποζάρεις, τρως, τρως και ξανά, τρως και χαίρεσαι για αυτό[/quote]
Τα περιοδικά Muscle & Fitness, FLEX όπως και άλλα αργότερα παρόμοιας ιδεολογικής ταύτισης περιοδικά παρουσίαζαν τον ιδεατό κόσμο, μια υπέροχη ζωή αφθονίας από αγαθά τα οποία απολάμβαναν muscular άντρες και γυναίκες. Μια υπέροχη Μυϊκή ζωή διατροφικής αφθονίας. Προωθητής του νέου αθλητικού διατροφικού life Style ήταν ο Joe Weider η Godfather  (ονομασία που του απέδωσε ο  Arnolnd Schwarzenegger) Στο παρακάτω video παρουσιάζεται η όλη ιδεολογία της υπέροχης κατανάλωσης. Σε πρώτη προβολή ο Weider καθοδηγεί στα επόμενα πλάνα βλέπουμε να ψωνίζει στο supermarket και το τότε αγαπημένο Bodybuilding Model του Joe Weider ο Mike Matarazzo o οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 48 ετών. Για να υποστηριχτεί η όλη γκουρμέ προσπάθεια προβαλλόταν και ο Μάγειρας Roger Brandston.

[youtube width=”200″ height=”150″ video_id=”DtyA6p4qJCw”]

Ήταν η μια από τις πρώτες  προσπάθειες τεκμηριωμένου Marketing όπου προτεινόταν έμμεσα μια διαφορετική τύπου Υπερκατανάλωση σε όλα τα επίπεδα. Στην διάρκεια του film προβάλλεται συνεχώς η καθαρότητα και η αφθονία των αγαθών ως η μέθοδος της υποστηρικτικής προσπάθειας για την Μυϊκή επιτυχία και την καλύτερη ζωή.
Είναι χαρακτηριστικό στο 8:40 και 9:13 λεπτό όπου ο Mike Matarazzo σε ένα γεμάτο τροφές supermarket προτείνει τροφή για Huge σώμα. Αξιοπρόσεκτο είναι και το 9:37 λεπτό που εμφανίζεται ένα από τα πρώτα promotion muscle model του Weider o Franco Columbu. Η σκηνή είναι χαρακτηριστική όλοι οι παρευρισκόμενοι άντρες και γυναίκες είναι Μυώδης και έμπειροι αλλά παράλληλα είναι και υπάκουοι στην προτροπή του καθοδηγητή, είναι μια νέα εποχή τεκμηρίωσης του Μυϊκού καταναλωτισμού το μήνυμα σαφές ΄΄εάν σου αρέσει αυτό άκουσε με όπως με ακούν αυτή την στιγμή η ήδη επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκες΄΄ Στο νέο αναπτυσσόμενο μοντέλο της διατροφής εμπεριέχονταν τα συμπληρώματα διατροφής και ταυτόχρονα προβαλλόταν το δυναμικό γοητευτικό διατροφικό μοντέλο της ποιοτικής ‘‘καθαρής’’ αλλά και σε ποσότητα καθημερινής διατροφής με αγαθά.

 Ελλάδα σήμερα

Τwitter /Faceboοk  – Ελλάδα

Tα κοινωνικά δίκτυα Twitter, Facebook ήταν ο βατήρας ανάδειξης αυτού του ακριβού πρωταρχικού Μαρκετίστικου διατροφικού προτύπου που εκείνη την εποχή πειραματιζόταν στις ΗΠΑ. Αν και στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες υπήρχε ως διατροφικό Μοντέλο κυρίως σε μια μειονότητα ερασιτεχνών ανδρών Bodybuilders το διαδίκτυο έδωσε την ευκαιρία εδώ και λίγα χρόνια σε νέους Fitness και Hard Core οπαδούς άνδρες και γυναίκες  να ποστάρουν υπέροχα γεύματα .

meal-athletes

[quote]Όλα αυτά δεν προβάλλονται μόνο για αναδείξουν ένα τρόπο ζωής είναι κάτι περισσότερο είναι μια κατανάλωση γοήτρου.[/quote]

Γεύματα προ-αγωνιστικά όπου λαχανικά και κρεατικά προτείνονται 2-3 και 4 φορές την ημέρα προτάσεις υγιεινών θερμίδων αναδεικνύονται ως χαρούμενες προτάσεις ζωής δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της διατροφικής στέρησης των αγώνων, της τόσο καθαρής διατροφής που δεν εμπεριέχει λίπη. Αυτό που παρατηρούμε είναι  πως αρκετοί από τους οπαδούς αυτού του διατροφικού μοντέλου σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, κυρίως μετά από τους διαγωνισμούς η εμβόλιμα σε εποχές εκτός αγώνων προωθούν και πολυθερμιδικές εικόνες από γλύκα η πίτσες που απολαμβάνουν έχοντας από ότι φαίνεται την όρεξη και την οικονομική δυνατότητα να καταναλώνουν, είναι οι περίοδοι της αφθονίας…σήμερα; Όλα αυτά δεν προβάλλονται μόνο για αναδείξουν ένα τρόπο ζωής είναι κάτι περισσότερο είναι μια κατανάλωση γοήτρου.

Κατανάλωση γοήτρου το πρόβλημα

Η κατανάλωση που εξελίσσεται σε Υπερκατανάλωση πρέπει να επιδειχτεί είναι μια κατεύθυνση μιας επιδεικτικής σχολής που καταναλώνει βιοτικό υλικό πέρα από το ελάχιστο που απαιτείται για την συντήρηση και την σωματική ευεξία.

best-foods

[quote]το επιβεβλημένο ανάμεσα στο ευγενές και το αγενές των καταναλωτικών αγαθών[/quote]

Οι θερμίδες η καθαρή τροφή προβάλλονται αρκετές φορές ως επίδειξη του αποτελέσματος της επιτυχίας αυτό που προώθησε κάποτε η Βιομηχανία ως σύνθημα υπέρ- κατανάλωσης τροφών προωθείται σήμερα στην Ελλάδα από επιτυχημένους Μυϊκά άνδρες και γυναίκες, που σε ερασιτεχνικό επίπεδο αυτοπροβολής έχουν την ανάγκη να προβάλουν στον δικό τους διαδικτυακό μικρόκοσμο την επιτυχία τους. Πολλές φωτογραφίες ποζαρίσματος με επιδεικνυόμενα μαγειρεμένα φαγητά αποδίδουν το σύνθημα πρόκλησης εγώ τα κατάφερα! Ανήκουμε στην Ελίτ.

Η περίπτωση του Μυϊκού στυλ

Αντίλογος

Μα πως θα τα καταφέρω πρέπει να καταναλώσω διότι η δραστηριότητα το απαιτεί; Πρέπει να καταναλώσω καθαρό βιοτικό υλικό.
Όπως προανέφερα η κατανάλωση γοήτρου δεν έχει την ανάγκη να προσδιορίσει το καθώς πρέπει, η επιδίωξης της είναι η προβολή το επιβεβλημένο ανάμεσα στο ευγενές και το αγενές των καταναλωτικών αγαθών. Οι άνθρωποι που προβάλλονται είναι άνθρωποι που πρώτα προβάλουν τον εαυτό τους, δεν προβάλουν ηθική και διαπαιδαγώγηση δεν το έχουν ανάγκη. Η ανάπτυξη μιας καθωσπρέπει διάκρισης ως προς την εξωτερική ποιότητα των φαγητών είναι μια κυριαρχική εικόνα καταξίωσης και μια πρόκληση για σένα που δεν το ακολουθείς.

Κάτι που απωθεί και ζημιώνει το πραγματικό νόημα

Η περίοπτη κατανάλωση πολύτιμων αγαθών στην περίπτωση μας διατροφικών αγαθών είναι μέσο ευυποληψίας, περιποιημένα γεύματα σε συνδυασμό με εμφανίσιμα κουτιά συμπληρωμάτων τροφών . Οι άνθρωποι που επιδεικνύουν σώμα και αγαθά είναι περαστικοί αλλά σημαντικοί στο να αποδoμήσουν συμβολισμούς και νοοτροπίες.  Δεν εκπροσωπούν κάτι περισσότερο από μια ματαιοδοξία προβολής. Δεν έχουν το υπόβαθρο να αποτελέσουν το παράδειγμα για τους υπόλοιπους, για το σύνολο, τους οποίους θεωρούν καταναλωτές άχρηστων θερμίδων και  υποσυνείδητα αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μια ελίτ. Αυτό εξαναγκάζει το κοινωνικό σύνολο να αποδοκιμάσει σιωπηρά, διότι ο τρόπος προβολής προκαλεί και απομακρύνει όλους τους άλλους που δεν τους ενδιαφέρει αυτός ο τρόπος προβολής. Καταναλώνεις, ποζάρεις, τρως, τρως και ξανά, τρώς και χαίρεσαι για αυτό.
maxresdefault

[quote]Για τους καταναλωτικούς οπαδούς η κατανάλωση αντιπροσωπεύει μια επένδυση από μέρος τους με μια προοπτική, την αύξηση της καλής φήμης.[/quote]


Η βιομηχανία τα έχει καταφέρει και να δημιουργήσει νέους καταναλωτές,  και ταυτόχρονα άμισθους δωρεάν promoters που συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς διάπλασης η κατά περίσταση fitness οπαδούς, που ακολουθώντας το υπερκαταναλωτικό –γοητευτικό style αυξάνουν τις πωλήσεις των Brand Names. Για τους καταναλωτικούς οπαδούς η κατανάλωση αντιπροσωπεύει μια επένδυση από μέρος τους με μια προοπτική…την αύξηση της καλής φήμης.

Δές ακόμη εδώ: Γυναίκα & Συντροφικότητα VS  Ντόπα & Κοιλιακοί

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής , καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα